April 2005

Afgelopen zondag (1 mei 2005) hebben wij ons wekelijkse tochtje naar het Ligapark weer gemaakt. Wat ons iedere keer weer opvalt zijn de mensen die er al wonen en dan bedoelen we hun vriendelijkheid. De mensen groeten je en maken zelfs spontaan een praatje.

Zondag hebben we een heel leuk gesprek gehad met een van de bewoners. Voor ons heel leuk omdat we zo dingen te weten komen over de bouw die we anders nooit zouden weten. Zo vernamen we dat het de bedoeling is (of was) dat de ruwbouw nog voor de bouwvak klaar is. Nu moeten we heel eerlijk zeggen dat dat volgens ons niet haalbaar is want gezien de voortgang tot nu toe lukt het volgens ons nooit om over – zeg maar – een kleine vier maanden 18 verdiepingen te bouwen. Van ons mag het wel hoor, graag zelfs.

Ook zijn er al wat problemen geweest. Er zou een uitvoerder ontslagen zijn en vorige week nog hebben ze een hele muur af moeten breken. Dit omdat de trilnaald vast was komen te zitten en ze deze niet meer los kregen. De enige oplossing was de hele muur weer afbreken en opnieuw beginnen.

De verkoop van de andere woningen en praktijkwoningen vlot helemaal niet. Er zou zelfs nog geen optie op genomen zijn. Mocht de verkoop helemaal niet op gang komen dan dient er een geluidswal geplaatst te worden om zo de geluidsoverlast van de trein te verminderen.

Leuk is wel dat je nu al een beetje de vorm begint te zien van de torens. Alhoewel het moeilijk is om zo op de bouw de indeling te zien is het met de tekeningen (in de folder) erbij leuk om te kunnen zien welk appartement er gebouwd wordt. Momenteel zijn ze bezig aan de 2e verdieping. Bij de makelaar hebben we geïnformeerd welke appartementen nog vrij zijn en dat zijn er nog heel wat. Het betreffen de nummers 103 (type A), 107, 307 (type B), 008, 108, 208, 308, 708, 908 t/m 1708 (type C), 109, 209, 809, 909 en 1409 (type D, E, F). Dit betekent dat van de hoogste toren er slechts vier van de 18 appartementen verkocht zijn. Ook wij hebben nog geen over- en bovenburen.