Slowly rows the boat

Zoals gebruikelijk zijn we de laatste zondagen een kijkje gaan nemen op de bouw. Waarschijnlijk door het slechtere weer van de laatste tijd lijkt de snelheid van bouwen weer wat afgenomen te zijn. In ieder geval van de hoogbouw (ze zijn met de 9e verdieping bezig). De laagbouw begint echter wel vorm te krijgen. Er is al een begin gemaakt met de derde laag, en grofweg zou je kunnen zeggen dat ze halverwege zijn. Dit betekent ook dat Bram & Rosalie, van de website Roosendaal Online, binnenkort hun appartement kunnen aanschouwen.

Overigens begint het steeds duidelijker te worden dat de twee torens een blikvanger gaan worden en het beeld van Roosendaal serieus gaan beinvloeden. Voor mijn woon-werkverkeer rijd ik dagelijks naar Putte en neem daarvoor de afslag Wouwse Plantage. Nu de bomen hun blad gaan verliezen en de velden leeg zijn kun je veel verder kijken. Ik kan dan ook vanaf Wouwse Plantage, rijdend naar Roosendaal, duidelijk de kraan zien staan en dus straks ook de beide torens. Ook vanaf andere zijdes in Roosendaal zie je de kraan boven de gebouwen uittorenen. Dat verklaart ook de naam torenkraan….

Verder nieuws: de brief van Herman Vos waarin hij opriep om de koppen eens bij elkaar te steken heeft een vervolg gekregen. Op 18 november jl. was er een informele samenkomst om te bespreken wat we kunnen doen om richting Strabag wat vragen te stellen en daar ook duidelijke antwoorden op te krijgen. 80% van de kopers heeft gereageerd, een bijzonder hoog percentage, wat aangeeft dat iedereen zeer betrokken is bij het hele project. Dat bleek ook wel toen Herman mededeelde dat hij van Strabag vernomen had dat de bouw wederom vertraagd is met maar liefst 3 maanden!!

Verwachte oplevering: December 2006 / januari 2007…….We zijn ons nu aan het beraden of we niet beter een huurhuis kunnen gaan zoeken voor de resterende periode. Als we twee strenge winters krijgen is er een (grote) kans dat het nog verder uitloopt.

Er zijn weer wat foto’s toegevoegd aan het foto-album, o.a. gekregen van Jos & Ria, onze toekomstige buren. Er waren al wat foto’s geplaatst die ik van Patrick Highrise gekregen had. Ook een Roosendaler, die actief is op het Holland Hoogbouw forum van Skyscraper city (zie een van de links, hier rechts op de pagina). Alle foto’s zijn welkom, maar geef wel even aan of ik ze mag plaatsen.