Laan van Europa 229

Dit wordt ons nieuwe adres!!! Nu het bijbehorende appartement en sleutels nog 😉

Afgelopen weekend ontvingen we de nieuwsbrief van Strabag. Omdat wij gereageerd hadden op de oproep van de heer Vos en op de informatie-avond al op de hoogte waren gebracht van het feit dat de oplevering (wederom) uitgesteld zou worden, geeft het daadwerkelijk zwart op wit zien van deze woorden het toch iets definitiefs. Stiekem hadden we toch nog gehoopt dat augustus/september 2006 zou blijven. Voor de mensen die niet naar de informatie-avond geweest zijn lijkt het me toch koud op je dak vallen om het zo in een nieuwsbrief te lezen. Immers wordt het gewoon maar vermeld zonder ook maar een woord van “sorry danwel excuses” van de kant van Strabag. De uitleg die ze er aan geven is dat het wisselen van de betonleverancier meer tijd in beslag heeft genomen dan verwacht en dat vooral niet te gemakkelijk gedacht moet worden over het “zich eigen maken van het werk”. Sorry (kijk zo moeilijk is het niet!) hoor Strabag maar kregen wij niet bij de 1e kijkdag te horen dat het zo’n 2 weken zou duren het wisselen van betonleverancier. Wij als leken gaan er dan ook vanuit dat dit inderdaad het geval is. Immers Strabag is een gigantisch bedrijf en wij mogen dan toch wel verwachten dat zij weten waar ze over praten. Blijkbaar is dit niet het geval….

Gelukkig voor ons hebben we voor de periode tot oplevering een huurhuis kunnen vinden. Het vooruitzicht van nog 2 winters in de caravan heeft ons de knoop doen doorhakken. Helaas weer wel extra kosten die we moeten maken maar over 2 weken verhuizen we en kunnen we de caravanperiode eindelijk achter ons laten. Lekker weer onze eigen meubels en spulletjes. We noemen het maar de generale repetitie!!

In de nieuwsbrief wordt ook aangegeven dat als eerste de privé-gedeelten opgeleverd gaan worden en daarna pas de gezamenlijke ruimtes. Hoe moeten wij dit nu zien dan? Oké je krijgt de sleutel van je appartement maar je kunt er de eerste paar maanden niet in omdat je niet door hal kunt waar nog volop gewerkt wordt???? Natuurlijk wel de manier om te zorgen dat je niet over de oplevertermijn heen gaat en boetes moet gaan betalen. Of zien we dit ook weer verkeerd. Een beetje meer uitleg aan de kant van Strabag zou niet misstaan.

Zoals jullie uit deze nieuwsbrief zullen opmaken zijn we niet geheel tevreden over de gang van zaken. Gelukkig staan we hier niet alleen in en is er inmiddels een werkgroep opgericht. De heer Herman Vos heeft de stoute schoenen aangetrokken en een ieder die een appartement gekocht heeft benaderd. Op 18 november was er een eerste avond belegd en is er een werkgroep gevormd die het contact tussen Strabag en de nieuwe bewoners moet gaan vormen. Wij hopen wel op alle medewerking van Strabag want dat zijn ze ons toch wel verplicht.