Stilte….

Zoals iedereen waarschijnlijk al gehoord heeft is de betonleverancier failliet gegaan. Weer een tegenvaller dus, echter van Strabag uit is ons (althans aan de werkgroep) verteld dat de toegezegde opleverdatum december 2006 / januari 2007 hierdoor niet in gevaar komt. Wat wel een vertraging oplevert is het weer van de afgelopen weken. Door de vorst kon er niet gestort worden, maar ja zonder beton wordt storten toch al een heel karwei. Als het goed is zijn is er een oplossing gevonden voor de betonleverancier. Op dit moment wordt er druk opgeruimd op de bouw en men is begonnen met het aanvoeren van het steigermateriaal, zodat men meteen aan de slag kan wanneer het weer het toelaat.

Wat ons trouwens op de kijkdag wel opviel is dat het iedereen (en dat kan ook niet anders) ontzettend tegenvalt dat de oplevering weer later is. Ook trouwens de manier waarop het ons medegedeeld werd, gewoon door middel van een nieuwsbrief. Het probleem lijkt echter niet zozeer bij Strabag te liggen, althans die indruk hebben wij. We hebben allemaal een koopcontract waar een datum in staat en – ook al is het niet leuk – zoals Strabag aangeeft is deze datum nog steeds haalbaar. De grote fout (als je het zo kunt noemen) ligt bij de makelaar(s). Ons werd nl. net als zovelen verteld dat de bouw zo’n 9 à 12 maanden in beslag zou nemen. De termijn die in het koopcontract stond zou daar alleen in staan als “garantie” zodat de termijn voor het betalen van boetes veilig gesteld zou zijn. Dat de bouw ook daadwerkelijk uit zou (kunnen) lopen dat risico werd niet genoemd, althans dat kwam zo goed als nooit voor. Wij moeten toegeven dat het makkelijk (en ook wel leuk soms) is om tegen b.v. Strabag “aan te trappen”, maar ook zij zullen waarschijnlijk balen en liefst zo snel mogelijk klaar zijn met de bouw (en met ons). Het probleem is er nu eenmaal en daar veranderen we weinig aan. Neemt niet weg dat we samen met Strabag er alles aan moeten doen om de bouw zo snel mogelijk klaar te krijgen zonder dat het een haastwerk gaat worden.

Vanmiddag zijn we even naar de bouw geweest en dit was al een hele tijd geleden, nl. sinds de kijkdag in december. Frans heeft nog wel een keer luchtfoto’s gemaakt en deze staan nu ook op de site. Op 14 januari zijn we bij Beter Meubel in Baarle Nassau geweest om een interieuradvies op te vragen. De tekening die gemaakt is voldoet helemaal aan onze wensen en waarschijnlijk zal de inrichting dan ook zoals op de tekening eruit komen te zien. Voor wat betreft onze meubels, ja als je zo’n tekening bij een meubelzaak laat maken is het logische gevolg dat ze ook proberen om je nieuwe meubels te verkopen. Een en ander hangt heel erg af van ons budget op het moment dat we ons appartement kunnen betrekken. Maar mocht iemand nog interesse hebben in een koloniaal interieur dan hebben wij er nog een in de aanbieding! Vorig jaar hadden wij ook een tekening laten maken maar deze tekening spreekt ons toch meer aan. Bovendien zijn de meubels die we vorig jaar uitgezocht hebben ondertussen al weer uit de collectie genomen dat kan gebeuren met zo’n lange bouwtijd (grapje).

Laten we hopen dat alles nu wel voorspoedig gaat verlopen. Het moet toch een keer goed komen?