Te optimistisch misschien??

Daar lijkt het wel op. Dacht ik begin mei: eind van de maand zal het hoogste punt wel bereikt zijn, nu, aan het eind van juni (bijna dan) is dat punt nog niet bereikt!!! Je ziet wel dat er aan de buitenkant doorgewerkt wordt aan het metselwerk. De steiger gaat gestaag omhoog, alsmede de groene doek die eromheen zit ter bescherming van de werklieden die er bezig zijn.

Uit betrouwbare bron hebben we gehoord dat er ook binnen behoorlijk wat werk verzet wordt. Water- en gasleidingen worden gelegd. Verwarmingsbuizen erbij. Dan de ruwe betonvloer erover.. Hier en daar zijn er al de stelkozijnen geplaatst voor de schuifpuien naar de loggia en de muurtjes gemetseld die daar bij horen.

Aan de buitenkant is een begin gemaakt met het voegen, vanaf verdieping 7 naar beneden, zoals bij een eerdere kijkdag ook gezegd is. Dit alles heeft overigens betrekking op de hoogbouw.

De laagbouw is weer een heel ander hoofdstuk. De hoek waar het trappenhuis en de liften komen gaat niet erg snel. Nu komt daar wel een behoorlijke laag beton, die natuurlijk tijd nodig heeft om te drogen. Maar van de andere kant, de kozijnen staan daar toch ook al wel een tijdje gereed. Je zou toch verwachten dat die volop geplaatst zouden worden..

Jammer dat er vanuit Strabag zo weinig informatie komt, zelfs een kijkdag lijkt er niet meer te komen voor de bouwvak. Je zou toch wel verwachtten dat ze nu ze eindelijk eens wat positievere dingen konden laten zien deze kans meteen aan zouden grijpen..Maar zolas ik al in de kop vermeldde: ook nu weer te optimistisch misschien.

0 reacties op “Te optimistisch misschien??

  1. Heeft er al iemand uitgerekend of STRABAB niet over de in het contract genoemde werkbare dagen heen gaat?

  2. Dat wordt zeer zeker in de gaten gehouden. De werkgroep die zich bezighoudt met het actveren van de VvE heeft al bij het meetpunt van de KNMI in Gilze Rijen gegevens opgevraagd zodat we weten welke dagen wel en niet werkbaar zijn geweest.

    Ik weet niet exact wat de stand is, maar officieus zitten we met de oplevering toch uiterlijk ergens in het eind van het eerste kwartaal volgend jaar.

    De tijd begint dus wel te dringen voor Strabag.