Einde in zicht?!?

Niet alleen het einde van dit jaar komt in zicht, maar ook van het lange wachten op de oplevering. Een kleine maand geleden waren er behoorlijk sterke geruchten dat de voorschouw nog dit jaar plaats zou vinden, maar dat is er helaas niet van gekomen. Officieus zal dit half januari beginnen, met de oplevering in februari.

De steiger is nog slechts een 5-tal verdiepingen hoog en zelfs bij de laagbouw worden ze alweer afgebroken. Tenminste aan de binnenzijde. Op de buitenzijde heb ik eerlijk gezegd niet zo gelet. De kranen zijn ook weg. Nu de torenkraan weg is kunnen de nutsvoorzieningen op hun definitieve plaats gelegd worden, en kan de weg aangelegd worden. Ook wel fijn als we gaan verhuizen, anders wordt hetz zo’n modderpoel binnen..;-(.

Verder is er ondertussen een tweede vergadering geweest met, bijna, alle eigenaren. De opkomst was ook deze keer weer hoog. Toch fijn om te zien dat de toekomstige bewoners zich zo betrokken voelen. Er is uitleg geweest over de bepaling van de hoogte van de servicekosten. Vooral voor de mensen die in de laagbouw komen te wonen kregen nogal een schok te verwerken. Door de foute berekening van Strabag is daar een flinke verhoging uit gekomen! Het huishoudelijk reglement is na wat wijzigingen goedgekeurd, over de verzekeringen is een beslissing genomen. Kortom, op het moment van oplevering is al heel veel geregeld wat van belang is voor het wonen in een appartementencomplex, wat toch heel anders is dan het wonen in een “gewoon” huis.