Computers & problemen

Fijne dingen zolang ze het goed doen, maar als je een probleem hebt, heb je ook meteen een probleem. Daarbij komt ook nog dat als je er ook maar een beetje verstand van hebt ( of denkt te hebben, net als ik) het probleem van je broer(s) en zus(sen) ook meteen jouw probleem is.

Gelukkig, voor mijn broer en zussen dan, heb ikzelf het probleem dat ik computerproblemen eigenlijk wel leuk vind. Om op te lossen dan.

Ook nu weer de PC van mij neefje onder handen genomen. Die wilde niet meer opstarten om een of andere reden. Het apparaat na enige pogingen ter plaatse mee naar huis genomen, zodat ik daar thuis verder aan kon “prutsen”. Wat bleek, een zeer ernstige virusinfectie! Bleef niets anders over dan de boel te formatteren en alles opnieuw te installeren. Hieruit bleek maar weer eens dat een goede virusscanner ondertussen onontbeerlijk is geworden. Zelf gebruik ik momenteel AVAST Antivrus en ben daar zeer tevreden over. Bijna dagelijks nieuwe virus definities zodat het altijd up to date is, en niet onbelangrijk: Gratis, maar toch zeer compleet. Er is ook een Nederlandse versie, dus dat mag het probleem niet zijn, probeer het zelf; denk erom, de “HOME” edition is gratis, de overige niet.