Vakantieplannen

Diegenen die geregeld de website bezoeken zullen het waarschijnlijk al wel gezien hebben, maar dit jaar gaan we (weer) naar Kenia. Inderdaad, weer, want we hebben dat schitterende land ook in 2005 bezocht, als onderdeel van een rondreis door Tanzania en Kenia, met als “toetje” een paar dagen Zanzibar om bij te komen.

Hoewel we tot nu de “instelling” gehad hebben een land niet tweemaal te bezoeken, want er zijn nog zoveel andere, zijn we deze keer toch gezwicht. Kenia heeft ons hart gestolen zou je kunnen zeggen! We doen het deze keer wel anders dan de vorige keer. In 2005 hebben we een georganiseerde groepsreis gedaan via SRC cultuurvakanties en dit is zeer goed bevallen, we kunnen deze organisatie zeker aanbevelen. Tijdens deze reis hebben we een paar dagen een verblijf gehad in een lodge op de Masaai Mara, welke werd gerund door de organisatie “Basecamp Explorer”. Het mooie van deze lodge, vinden wij, is dat deze gestoeld is op het principe van ECO tourisme.

Wat wil dit zeggen? Heel simpel: in principe word alles wat gebruikt wordt gewonnen uit natuurlijke grondstoffen, zonder deze uit te putten en waar mogelijk te hergebruiken. De electriciteit wordt bijvoorbeeld opgewekt uit zonne-energie en opgeslagen in batterijen (iets minder natuurlijk, maar dat kan (nog) niet anders. Ook wordt zonne-energie gebruikt om het water voor de douches te verwarmen. Keuken en ander afval wordt uiteraard gescheiden verzameld en waar mogelijk gebruikt om mest van te maken. Kortom, geef de natuur terug wat je er uit haalt en je hebt altijd genoeg..Toeristen blijven er toch komen en op deze manier hebben de volgende generaties ook nog iets om van te genieten.

Naast het ecologisch opzetten van deze lodge, is Basecamp Masaai Mara ook actief in het behoud van de Masaai Mara en ondersteunen ze diverse projecten voor de lokale bevolking, zoals het oprichten van een schooltje en de verkoop van door Masaai vrouwen gemaakte sieraden onder de naam The Masaai Brand. We zullen deze projecten zeker ook gaan bezoeken.

Wat we verder gaan doen is in ieder geval de Wildebeest migration gaan bekijken, ofwel de trek van de Gnoes. In september trekken die in grote getale door de Masaai Mara en ondere andere zullen ze de Mara rivier oversteken. Iedereen kent denk ik wel die spectaculaire beelden van duizenden Gnoes die de rivier overzwemmen en wij gaan dat, hopelijk, met eigen ogen aanschouwen. Uiteraard hopen we nog veel meer moois te zien, maar dat zal allemaal wel lukken denken we.

Overigens hebben we dit jaar niet gekozen voor een georganiseerde groepsreis, maar zelf alles geregeld. Na de vakantie in Canada 2006 waar we dat ook gedaan hebben, hadden we zo iets van: dat kunnen we zelf nu ook weer! En dat kan. Op zich is dat uiteraard niet zo moeilijk: we “kenden” de lodge waar we naar toe wilden, dus dat was een kwestie van vragen of er plaats was en wat de kosten zijn. En vliegtickets zijn ook zo te boeken via het Internet, rechtsreeks bij de KLM. Het geeft je nog meer keuzevrijheid ook!

Tijdens ons verblijf daar hebben we de beschikking over een eigen auto met chauffeur/gids….OK, daar hangt een prijskaartje aan, maar dan heb je wel de vrijheid om te gaan en staan zo lang je wilt waar je maar wilt, natuurlijk binnen de grenzen van hetgeen toegestaan is in het park. Maar we hoeven geen rekening te houden met medereizigers.

We hebben er weer enorm veel zin in en kunnen haast niet wachten tot het zover is, zoals de teller op de website ook al aangeeft. Er moeten nog wel visa geregeld worden en navragen of malariatabletten nodig zijn, maar de koffers kunnen gepakt worden en weg zijn we!

0 reacties op “Vakantieplannen