Natuurfotograaf van het jaar 2009

Nee, niet ik, helaas (heb ook niet meegedaan) maar David Pattyn is de allereerste , Nederlandse, “Natuurfotograaf van het jaar”, met onderstaande foto.

David Pattyn - Eiland in de mist

David Pattyn - Eiland in de mist

Persoonlijk vind ik het een schitterende foto. Maar ook de andere winnaars in de diverse categorien hadden een mooie selectie beelden ingestuurd. Neem maar eens een kijkje op de website van de NVN, door op de foto te klikken kom je er vanzelf.

Een kleine kanttekening, soms lijken foto’s niet heel erg bijzonder op je scherm. Flets, of heel erg licht of donker. Dit heeft te maken met de instellingen van je monitor. Wil je echt genieten van de foto’s dan zou je eigenlijk of je monitor moeten calibreren, of de tentoonstelling, als die er is, van de foto’s moeten bezoeken. Het kan ook zijn dat je monitor of videokaart niet alle kleuren goed weer kan geven, dan helpt calibreren ook niet…

Veel kijkplezier!

0 reacties op “Natuurfotograaf van het jaar 2009

  1. Waarschijnlijk wel. Veel natuurfotografen zijn vertegenwoordigd op Fotonatura. Of je neemt rechtstreeks contact met ze op via hun eigen website. Ik weet dat David Pattyn er een heeft, naar de anderen heb ik nog niet gezocht.