Workshop Roofvogelfotografie

Afgelopen zaterdag heb ik deelgenomen aan een workshop Roofvogelfotografie in Berkel en Rodenrijs bij De Roofvogelboerderij die  gegeven werd door Steven Ruiter. De workshop nam een hele dag in beslag, zodat je volop de tijd had om te fotograferen en tips te krijgen van Steven. Het programma zag er als volgt uit:

9.30 – 10.00 uur Ontvangst met koffie of thee

10.00 – 11.00 uur – Theoretisch gedeelte met fraaie beeldpresentatie

11.00 – 13.00 uur – Praktijkgedeelte, fotografie portretten en vogels in natuurlijke

houding. Tussentijds doe ik mijn ronde en geef aanwijzingen.

13.00 – 13.45 uur – Lunch

13.45 – 16.00 uur – Praktijkgedeelte, fotografie vliegende roofvogels en uilen

en eventueel mogelijkheid voor fotografie van zittende vogels.

Ik geef vooral praktische tips voor de fotografie.

16.00 – 17.00 uur – Nabespreking eventueel met enkele beelden.

Ik moet zeggen dat dit een van de beste workshops is geweest die ik gevolgd heb! Steven is, naast fotograaf, biologielereaar van beroep en heeft een ontzettende liefde voor de natuur. Dat merk je aan de manier en het enthousiasme waarop hij over de volgels en de natuur praat en het werkt ook ontzettend aanstekelijk. Ook Ben en Marijke de Keijzer van de Roofvogelboerderij zijn ontzettend begaan met hun dieren en de natuur in het algemeen. Naast de roofvogels, wat een uit de hand gelopen hobby is, hebben ze ook een 40-tal melkkoeien, uit deze combinatie van bedrijven komt ook de naam Roofvogelboerderij.

In de loop van de weken zal ik wat meer foto’s plaatsen op mijn photoblog, voor nu zullen jullie het met deze moeten doen, of even naar Flickr gaan, daar staan er een paar meer.

Claws

Claws

Bateleur

Bateleur

Oehoe

Oehoe