Terug uit de Extremadura

We zijn weer thuis, alweer een weekje trouwens, van onze korte vakantie in Spanje. En wat mij betreft een gebied dat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Als je van natuur houdt,  zijn er vanuit Villareal de San Carlos, waar wij zaten, drie mooie wandelingen te maken en in de omgeving vanuit een van de andere plaatsjes in de omgeving.

Zoals altijd had ik nu ook weer, toevallig 🙂 , mijn fotocamera bij en heb weer een hoop foto’s kunnen maken. Met de lessen van Steven Ruiter, van de roofvogelworkshop, in gedachten is het me gelukt om ook de vliegende vogels redelijk goed in beeld te krijgen. Ook kwamen we onderweg andere fotografen tegen die wat goede tips hadden. Ik zal nog een aparte pagina maken, gewijd aan de foto’s maar hieronder alvast een paar impressies.

Ooievaar

Ooievaar

Deze kwamen we ook in de steden tegen, met hun grote nesten op de daken van kerken en andere hoge gebouwen. Zoals je op de volgende foto kunt zien.

Ooievaars op het dak

Ooievaars op het dak

Tijdens de verschillende wandelingen hadden we geregeld een weids uitzicht over de omgeving. Het park wordt doorsneden door 2 rivieren, de Taag en de Tietar. Hier een blik op de Taag.

de Taag

de Taag

Langs de Taag, in het park, is een punt genaamd “El Guitano” waar elke vogelliefhebber die het gebied bezoekt  in ieder geval langs gaat. Op deze rots nestelen diverse soorten gieren, zwarte ooievaars en een uilenkoppel. De gieren en ooievaars hebben we gezien, het uilenkoppeltje helaas niet. Gieren zag je overigens bijna overal wel vliegen, wat een vreemde gewaarwording was. Meestal denk je bij gieren meer aan Afrika, dan aan Spanje. Maar waar je ze ook ziet, ik blijf het indrukwekkende vogels vinden.

Vale gier

Vale gier

Maar het gebied staat bekend om z’n vele vogelsoorten. Ik ben geen “vogelaar” en ken dan ook de meeste namen niet. Ga er overigens verder ook niet achteraan zitten om ze op de foto te krijgen, puur en alleen voor het registreren van het feit dat ik ze gezien heb. Mijn grootse passie ligt toch bij het fotograferen, dus als ik een beeld kan maken van zo’n vogeltje ben ik al redelijk tevreden.

Veldleeuwerik?

Veldleeuwerik?

Ook tijdens de autoritten in de omgeving, van en naar de omliggende plaatsen stuitten we op bijzondere ontmoetingen. Zoals met deze vos die op z’n gemak op het warme asfalt lag. Echt schuw leek zij niet te zijn, of ze moet ziek, zwak en misselijk zijn geweest. We vermoedden echter, dat ze een nest had en op zoek was naar voedsel.

Vos

Vos

Behalve natuur, is de Extremadura ook  bekend vanwege z’n cultuurhistorische waarde. Een aantal plaatsen in de omgeving zijn geplaatst op de Unesco lijst van werelderfgoederen ( Wikipedia ). Denk hierbij aan Cacares (het oude centrum), maar ook Trujillo en Guadaloupe zijn het bezoeken meer dan waard. We hebben alle plaatsen bezocht, hieronder een foto van het  Franciscaner klooster in Guadeloupe.

Franciscaner klooster in Guadeloupe ( spanje )

Franciscaner klooster in Guadeloupe (Spanje)