Centrale hallen Ligapark

Tijdens de laatste algemene ledenvergadering is er gestemd over mijn voorstel om de centrale hallen van de hoog- en laagbouw wat meer aankleding te geven door het weghangen van een aantal foto’s en dat voorstel werd ook unaniem aangenomen. Onze TC is dan ook vrijwel meteen aan de slag gegaan en binnen een paar weken was het ophangsysteem aangebracht en werden door Herman Vos de lijsten bij mij afgeleverd, in totaal 14 stuks.

Ondertussen had ik het verzoek weggelegd bij het bestuur om de publicatieborden te verhangen, om het hoekje tegenover de brievenbussen, en daaraan hebben ze gehoor gegeven. Naar onze mening zou het mooier zijn alle foto’s op 1 rij te hangen, niet onderbroken door de borden. En gezien de reacties tot op heden zijn we niet de enigen die deze mening hadden. Uiteraard heb ik het bestuur bedankt voor de genomen actie.

Wij, Cora en ik, hadden ondertussen al een selectie gemaakt uit al onze foto’s en hebben deze af laten drukken waarna ik kon beginnen met het snijden van de passepartouts en het aanbrengen van de foto’s hierin en het inlijsten. In eerste instantie hadden we gedacht voor de hal in de hoogbouw aan zes foto’s voldoende te hebben, maar tijdens het ophangen vonden we toch dat ze iets te ver uit elkaar zouden hangen. We hebben ze toen alle zes rechts van de deur (naar de bergingen) gehangen.  Aangezien er meerdere mensen waren die vonden dat er links van de deur ook nog foto’s moesten komen, heeft het bestuur besloten nog twee lijsten bij de kopen. Deze hangen links van de deur,  zodat er in de hoogbouw, net als in de laagbouw, in totaal acht lijsten hangen.

Voor diegenen die het nog niet gezien hadden, zou ik zeggen ga eens kijken, in beide hallen, en voor diegenen die hier niet wonen en toch de foto’s willen zien zou ik zeggen, klik eens op de link recht onder “Onze foto’s” om ze te bekijken.

Overigens ben ik ook op zoek naar iemand (of meerdere personen) die bereid zijn om te helpen met het verzorgen van de foto’s, en dat op termijn (ons appartement staat nog steeds te koop, zoals bekend) over te nemen. Ook als iemand foto’s heeft die opgehangen mogen worden zijn die welkom. Ikzelf heb nog wel een collectie van enige duizenden foto’s, maar het is tenslotte niet alleen mijn gebouw en heb ik geen alleenrecht op hetgeen in de lijsten komt. Ook suggesties en ideeën zijn welkom.

Mocht je een foto zien waarvan je denkt: “die zou ik best willen hebben om op te hangen” dan kan dat. Al mijn foto’s zijn te koop en kosten, inclusief passepartout, € 15,–. Indien je een lijst aanlevert, formaat 40 x 50 cm, wil ik hem ook gratis voor je inlijsten. Andere formaten kan ook, maar dat zal ik per keer moeten bekijken wat de kosten zijn. Stuur voor vragen een email naar frans@fraco.nl .