Posterous

Jullie zullen je wel afgevraagd hebben toen het vorige bericht binnen kwam, waar gaat dit over? kan ik me voorstellen.

Maar zoals jullie weten ben ik nogal van het uitproberen van allerlei gadgets en handigheidjes die ik op het net tegenkom. Zoals in dit geval POSTEROUS. Via, of met behulp van, posterious is het mogelijk om door middel van een email, verstuurd met je mobiele telefoon, een bericht op verschillende websites tegelijk te posten. Denk hierbij aan een eigen weblog, maar ook rechtstreeks naar Facebook of Twitter.

Wat ik dus vanmiddag deed, om dit aan een paar bezoekende vrienden uit te leggen, was een foto van hen maken, met mijn mobiele telefoon en deze per email (ook weer via de telefoon) te versturen naar mijn weblog op posterous ( http://fraco.posterous.com). Daar staat mijn account zo ingesteld dat datzelfde bericht meteen gepubliceerd word op onze weblog en facebook! Binnen een paar seconden is het gebeurt! Schitterend toch?

Maar ja, ik ben dan ook wel een beetje een internet gadget freak. Een andere gadget die ik toegevoegd heb staat in de rechtse kolom. Daar staat nu een kaartje met mijn huidige locatie.. Ik kom daar in een volgende post uitgebreid op terug, maar daarmee kun je zien waar ik, of wij, ons op dat moment bevinden. Grappig, toch?