10 Km Roosendaal

Elk jaar rond deze tijd, om precies te zijn: de vierde zondag van juni, organiseert atletiekvereniging THOR (hetgeen overigens een afkorting is van Tot Heil Onzer Ribbenkast) de Halve Marathon & 10 Km loop van Roosendaal. De combinatie van sport, muziek en gezelligheid heeft het evenement doen uitgroeien tot de zomerklassieker van West-Brabant. Deelnemers lopen over een fraai, afwisselend en verkeersvrij parcours. Met kilometerborden en iedere 5 km een klok, zodat de lopers hun snelheid en plaats exact kunnen meten. Onder de deelnemers worden diverse prijzen verloot en er zijn drie prachtige hoofdprijzen, bestaande uit een all-in vliegvakantie naar een zonnige bestemming. Deze verloting vindt plaats op de gezellige Markt, direct na de huldigingen.

Ikzelf (Frans) ben geen hardloper, het is niet een vorm van sport die mij trekt, maar Cora daarentegen is er zeer gedreven in. Dit jaar heeft ze hem voor de derde keer gelopen, en dat weer in een betere tijd dan de voorgaande keer. Over de 10 Km heeft ze vandaag 1 uur 2 minuten en 24 seconden gedaan. Ik vind dat sowieso al een prestatie, maar gezien de weersomstandigheden (26 graden!) kan ik alleen maar respect hebben voor iedere deelnemer en dat waren er ruim 2300 die vandaag 10 of 21 Km gelopen heeft.  Cora heeft daarnaast ook haar persoonlijke record verbetert met ruim 1,5 minuut!!

Dat zo’n inspanning je niet in de koude kleren gaat zitten, wat wel heel lettterlijk is bij 26 graden, mag duidelijk zijn. Onderstaande foto spreekt wat dat betreft denk ik boekdelen.

Cora na afloop van de 10 Km - 2009

Cora na afloop van de 10 Km - 2009