Beslissingen nemen is leuk

boekWanneer je eenmaal de beslissing hebt genomen om iets anders te gaan doen, een andere baan zoeken, je huis verkopen, een huis kopen , een nieuwe auto aanschaffen of zoals in ons geval een wereldreis gaan maken volgt daar altijd uit dat je nog meer beslissingen moet gaan nemen voor het vervolg. Sommige beslissingen zullen makkelijk zijn, andere wat lastiger. Het leuke van het (moeten) nemen van beslissingen is dat je over zaken na gaat denken waar je misschien anders niet zo bij stil staat.

In ons geval hebben we besloten een wereldreis te gaan maken, echter voor die beslissing definitief was moesten we goed nadenken over de gevolgen van die beslissing. Het appartement stond al te koop, die beslissing was al genomen. Maar wat te doen met onze baan? Zouden we voor een sabbatical gaan? En zo ja, voor hoe lang? Of was het misschien beter onze jobs op te zeggen? Wat willen we zien, welke route zullen we volgen. Gaan we van oost naar west of omgekeerd? Wat moeten we meenemen. Wat doen we met onze spullen? Waar slaan we die op. Enzovoorts, enzovoorts.. Een hele hoop dingen om over na te denken, zaken die geregeld moeten worden.. Soms is een beslissing makkelijk, soms niet.

Uiteindelijk hebben we beslist dat we in de eerste week van november 2009 zullen vertrekken, zoals het er nu naar uitziet starten we in AustraliĆ«. Een andere meer ingrijpende beslissing is het opzeggen van onze baan geweest. Hoewel het opzeggen an sich niet zo heel moeilijk was: “Ik neem m’n ontslag” is een eenvoudig nederlands zinnetje, is het gevoel erbij wel vreemd. We hebben beide eerder al eens ontslag genomen, maar dat was voor het wisselen van baan. Nu zijn we in principe vanaf 1 oktober as. werkeloos en na 30 jaar gewerkt te hebben voelt dat toch apart aan.

Maar zoals gezegd, wanneer je eenmaal een beslissing genomen hebt volgen er daarna meer. Het indienen van het ontslag is er een geweest in een rijtje van beslissingen die genomen zijn en nog genomen moeten worden. Op naar de volgende! Het blijft leuk!

PS. Ik vraag me af of de uitdrukking is: het NEMEN van een beslissing of is het het MAKEN van een beslissing. Iemand enig idee?

2 reacties op “Beslissingen nemen is leuk

  1. Dat is ook mijn gedachte, maar ik hoorde het toevallig iemand een beslissing maken noemen. Volgens mij is het afgeleid van een keuze maken, als je een beslissing neemt maak je een keuze.

Reacties zijn gesloten.