EEN DROOM GAAT IN VERVULLING

Het maken van verre reizen is onze passie. Wij hebben al heel wat landen bezocht: Egypte, Costa Rica, Maleisië (Borneo), China (Beijing), Canada, Amerika, Kenia, Tanzania, Zanzibar en dichter bij huis: Italië, Portugal, Duitsland en Spanje. Omdat er nog zoveel landen op ons verlanglijstje staan, hebben we besloten om de stoute schoenen aan te trekken en een wereldreis te gaan maken.

Om deze droom uit te laten komen, moest ons appartement verkocht worden, zodat we ook de reis kunnen bekostigen Het heeft even geduurd, maar 15 juli jl. was dan eindelijk de overdracht bij de notaris. Momenteel wonen we tijdelijk tot datum vertrek in een huurhuis.

Het moeilijkste van de beslissing is dat we onze drie “kinders” achter moeten laten. Gelukkig mogen ze bij onze beste vrienden komen wonen. We weten in ieder geval dat ze helemaal niets te kort zullen komen en willen Els en Kees dan ook heel erg bedanken voor hun zorgen.

Vervolgens hebben we allebei onze baan opgezegd. Dat klinkt eenvoudig, maar toch is het best wel een grote stap. Alhoewel in deze tijd van crisis je je baan nooit zeker bent, staat het hebben van een baan over het algemeen toch gelijk aan zekerheid. Maar op een gegeven moment moet je gewoon de keuze maken. Nu hebben we de kans om onze droom uit te laten komen en die kans moeten we grijpen. Niet dat we straks zeggen van “hadden we maar”. Gelukkig waren de reacties van de collega’s over het algemeen heel erg positief. We hebben allebei opgezegd per 1 oktober a.s. en moeten nog tot ongeveer half september werken. We willen begin november vertrekken en hebben dus nog een aantal weken om alles te regelen. En die tijd hebben we hard nodig, want dat er veel geregeld moet worden daar komen we nu pas echt achter. Het is niet zo gemakkelijk als het lijkt; gewoon je huur opzeggen en vertrekken. Je moet allerlei instanties inlichten en natuurlijk hebben deze allemaal weer hun eigen regels.

Verder moeten we onze meubels opslaan, moet er nog het nodige gekocht worden, moeten we de route nog uitzetten, inentingen laten controleren, paspoort verlengen etc. etc. Te veel om op te noemen.

vlnr: Quicky, Frits en Mientje