Stichting Spots

Hoewel niet direct te maken heeft met de voorbereidingen voor onze wereldreis willen we toch jullie aandacht vragen voor de Stichting Spots. SPOTS is haar werk in 2004 begonnen en heeft toen de cheetah als focuspunt genomen. In 2009 is deze steun uitgebreid naar de leeuw en luipaard.

Wij zelf zijn ook “kattenmensen” en steunen de Stichting Spots dan ook. Onderstaand bericht kregen we van Simone Eckhardt, oprichtster van Spots en willen jullie vragen dit door te sturen naar iedereen die je kent en elke dag een keer te stemmen op dit goede doel. Het stuk spreekt voor zich, alvast bedankt.

Stichting SPOTSHet betreft de actie “World of Difference”.
World of Difference is een programma van de Vodafone Netherlands Foundation, waarbij vijf mensen zich een jaar lang voor het goede doel van hun dromen kunnen inzetten. Vier goede doelen hebben een baan in het buitenland beschikbaar gesteld voor World of Difference. Je kunt ook zelf een voorstel doen voor een project bij een goed doel naar eigen keuze. SPOTS heeft zich aangemeld als goed doel naar eigen keuze. Inzet is dat ik op die manier een jaar lang betaald kan gaan werken voor SPOTS.
Dat doe ik vooral in Nederland zelf. Omdat op die manier aan een nog sterker fundament gewerkt kan worden. Werken in het buitenland is leuk maar ik weet dat onze dieren en projecten vooral steun nodig hebben vanuit Europa. Niet alleen dit jaar maar ook de komende jaren. Expertise hebben ze vaak genoeg: bekendheid en fondsen niet.
Een paar maanden van het jaar wil ik besteden in Zuid-Afrika, bij het Leopard Conservation Project. Wat hun werk inhoudt, lees je in het bijgevoegde verslag. Het LCP werkt veelal in het veld. Dat is ook nodig want als ze niet continue in het veld zelf zijn, worden er veel luipaarden doodgeschoten. Een en ander heeft wel tot gevolg dat er te weinig structuur is op het kantoor. Denk aan fondsenwerving, educatie-pakketten ontwikkelen, mediacontacten etc. Dit is nu juist het werk wat ik veelal voor SPOTS doe. In de 3 maanden die ik in Zuid Afrika wil zijn, wil ik een beginstructuur maken. Die ik later overdraag aan het LCP. Maar dan is er in ieder geval een basis!
Een betaalde baan, een world of difference
In 2004 ben ik uit overtuiging begonnen met Stichting SPOTS, vooral versterkt door het gegeven dat veel katachtigen met uitsterven worden bedreigd maar dit vaak niet algemeen bekend is. Wat begon als “hobby” liep al gauw uit de hand. Inmiddels is er een adoptieprogramma opgezet, hebben we vele donateurs en sponsoren uit het bedrijfsleven, hulp van dierenparken en geven we veel voorlichting op scholen, in dierenparken en tijdens evenementen. We hebben 30 vrijwilligers die zich het gehele jaar door inspannen om meer aandacht te krijgen voor de bedreigde katachtigen.
SPOTS heeft dus al het nodige neergezet en bereikt. Maar, we zouden nog veel meer kunnen bereiken als we meer tijd zouden hebben. We zouden SPOTS verder kunnen professionaliseren en naar een hoger plan kunnen brengen als iemand fulltime bezig kan zijn voor de stichting. We hebben er tot nu toe altijd voor gekozen ons geld niet te besteden aan salarissen maar aan onze projecten. Het nadeel van dit is echter wel dat er beperkt tijd gestoken kan worden in SPOTS en er dus ook veel mogelijkheden blijven liggen. Gezien wat we tot nu toe bereikt hebben met alleen vrijwilligerswerk, kan het niet anders dan dat we in het world of difference jaar een nog groter verschil zullen maken.
Kortom, de World of Difference baan kan echt een world of difference betekenen voor SPOTS en de door ons ondersteunde dieren! Ik hoop daarom op jullie steun! Stem op mij!
Wat vraag ik van jullie?
Stemmen kan alleen via Hyves (www.hyves.nl). Dus mocht je op Hyves staan, kom dan gelijk in actie en stuur al je Hyves vrienden een verzoek om ook op mij te stemmen. Stemmen kan dagelijks en meerdere malen dus please, stem elke dag op mij en vraag zoveel mogelijk mensen dit ook te doen. Je kunt via de link gelijk door naar mijn hyves pagina (http://eckhardt1.hyves.nl/) of op hyves zoeken naar Simone Eckhardt. Onderaan mijn hyvespagina, bij ‘gadgets’ vind je de link naar mijn stempagina van World of Difference.
Nog niet op Hyves? Schrijf je dan in. Dit gaat snel, kost niet veel tijd en geen geld maar je helpt ons er ontzettend veel mee!
En last but not least. Stuur deze mail zoveel mogelijk door naar eigen vrienden, familie en bekenden. Zodat ook zij kunnen stemmen. En vraag je Hyves vrienden ook op mij te stemmen.
Meer informatie over de actie is te vinden op Vodafoon
Procedure
Hoe gaat het verder? Uit elke categorie worden 5 deelnemers geselecteerd. Die gaan door naar de halve finale. De twee mensen met de meeste stemmen, gaan automatisch door. Een jury bepaalt de overige 3 halve finalisten.
Iedereen heeft een CV moeten inleveren, ik ook. Uiteindelijk is het de jury die bepaalt wie van elke categorie de winnaar is. Kortom, ook al heb ik niet het hoogste aantal stemmen, dan nog kan ik in de halve finale komen. Maar, veel stemmen levert ook op dat MTV aandacht aan SPOTS geeft. Dat doen zij bij de projecten die veel stemmen krijgen.
Moeilijke weg
Het zal lastig worden! Als je kijkt naar de ingediende projecten, zie je dat het bijna zonder uitzondering om mensenprojecten gaat. Ook Vodafoon zelf heeft 4 projecten geselecteerd waarbij het om mensen draait. Kortom, dieren staan niet hoog op de agenda. Alleen daarom zou het al leuk zijn als we veel stemmen krijgen. Om aan te tonen dat ook dieren leven bij mensen!
Daarnaast, wie niet waagt, wie niet wint. En juist omdat ik zo geloof dat SPOTS door een jaar betaald te werken, een world of difference kan maken, heb ik mezelf dan toch maar ingeschreven. Ik hoop dat de jury ziet dat we puur alleen met vrijwilligers al zoveel hebben neergezet. En dat ze dus de potentie zien wanneer we een betaalde kracht full-time aan het werk hebben!
Ik hoop op jullie steun en zie jullie stemmen graag tegemoet!
Groetjes en veel stem- en leesplezier!
Simone
stichting SPOTS