Australian Zoo – Crikey!

zoo1Maandag, 16 november 2009. Vanochtend eerst telefonisch contact opgenomen met Apollo in verband met de kapotte accu. We hebben doorgegeven dat we vanavond in Maroochydore zullen overnachten en zij zoeken daar een bedrijf in de buurt waar de accu gemaakt/vervangen kan worden. Daarna hebben we een icepack gekocht om in de koelkast te leggen, zodat als we geparkeerd staan bij de Australian Zoo de spullen in de koelkast gekoeld blijven. Daarna op naar de Zoo. Gelukkig was onze slaapplaats maar zo’n 10 minuten van de zoo verwijderd, dus we waren er redelijk vroeg (9.30 uur). Het was echter al een drukte vanjewelste. De zoo zelf is enorm groot, vooral voor Nederlandse begrippen, en heel erg mooi ingedeeld. Zo zijn er stukken waar je zelf tussen de dieren (kangoeroes en koala’s) kunt lopen en ze ook mag aaien en voeren. Er zijn ook diverse shows in de zoo en er wordt echt veel met de dieren gedaan. Zoals bijvoorbeeld de olifanten. Ze hebben 3 olifanten in de zoo en die gaan ’s ochtends eerst van hun nachtverblijf naar het buitenverblijf. Zowel ’s ochtends als ’s middags is er een mogelijkheid om de olifanten te voeren. Ze worden dan meegenomen door de verzorgers en wandelen door een gedeelte van de dierentuin om op een bepaalde plaats door mensen gevoerd te kunnen worden. Alles wel onder streng toezicht want het blijven natuurlijk wilde dieren. Ook hebben ze een tweetal tijgers die in hun buitenverblijf een zwembad hebben. Een aantal keren per dag gaan de verzorgers samen met de tijgers in het zwembad om te spelen. Ook is er nog (natuurlijk) een show met een krokodil. Dit is wel de attractie van de zoo. Er is dan ook echt een hele show van gemaakt met verschillende dieren. Zo vliegen de ara’s je op een gegeven moment om het hoofd en ook komen er slangen aan te pas. Het hoogtepunt is het optreden van een krokodil die door een verzorger vanaf een verhoging wordt gevoerd, zodat je kunt zien hoe hij uit het water opspringt om het eten te pakken.

Ook was er een gedeelte onder het crocoseum (arena waar de show plaatsvond) helemaal ingericht ter nagedachtenis van Steve Irwin. Er waren borden gemaakt met daarop brieven, schilderijen, beschreven kaki overhemden, foto’s etc. die door mensen opgestuurd waren naar aanleiding van zijn dood. Echt heel erg indrukwekkend om te zien.

De dierentuin beslaat nu nog zo’n 21 hectare, maar er is onlangs een stuk van 70 hectare bijgekocht en het is de bedoeling dat dit allemaal nog dierentuin wordt. Het mooie van de dierentuin is (vinden wij) dat er niet echt heel veel verschillende diersoorten te zien zijn, maar dat de dieren die ze hebben de ruimte hebben. Ook het feit dat ze dingen doen met de dieren (en ook al is dat niet altijd even natuurlijk) de dieren genoeg afleiding hebben op een dag om niet te gaan stressen. Mocht je ooit in AustraliĆ« komen en in de buurt van Beerwah zijn dan is een bezoek aan deze dierentuin echt de moeite waard.

zoo2

Na ons bezoek zijn we naar Maroochydore gereden en is de accu vervangen. Gelukkig werkt alles nu weer naar behoren. Morgen rijden we door naar Hervey Bay.