Op zoek naar een Cassowary

Vrijdag 27 november 2009 – Mission Beach, een bijzondere plaats, wellicht zelfs een plaats met een mission. Hoewel Mission Beach voornamelijk bekend is door z’n 14 kilometers lange witte stranden is het ook de plaats waar twee werelderfgoedgebieden bij elkaar komen: in het water het Great Barrier Reef en op land het tropische regenwoud van Australië. Beide gebieden zijn hierdoor beschermde gebieden en dat is best uniek te noemen.

Cassowary-9810Uniek is ook de Cassowary die hier leeft. Een groot gedeelte van het gebied rond Mission Beach is het leefgebied van de loopvogel. Op de wegen die er doorheen lopen staan dan ook overal waarschuwingsborden dat ze de weg over kunnen steken. Er stonden zelfs zoveel borden dat wij dachten dat we de een na de ander wel voor de auto zouden zien verschijnen. Gelukkig gebeurde dat niet. Een beetje Cassowary wordt toch zo’n 1,80 meter hoog en weegt dan bijna 60 kg. En dat geeft gegarandeerd een forse deuk. En het gevaar dat je zo’n beest doodrijdt is ook aanwezig. Nu wil je nooit een dier doodrijden, maar een met uitsterven bedreigde diersoort al helemaal niet.

In het regenwoud zijn verschillende wandelpaden uitgezet waarvan we er 1 of 2 wilden gaan lopen, afhankelijk van tijd en temperatuur. Het eerste pad wat we wilden nemen was al afgesloten met de mededeling dat er onderhoud gepleegd werd. Wij niet te flauw en toch het pad op gegaan. Na de eerste bocht om gegaan te zijn bleek waar het onderhoud uit bestond: de brug was weg… Gelukkig was het zo maar een stroompje water en konden we via de stenen die er in lagen onze weg vervolgen. Een stuk verder was ook de brug weg maar hier konden we, met iets meer moeite, dezelfde truck uithalen.

Nadat we de eerste wandeling hadden gedaan, die was maar zo’n 1,5 km, wilden we de andere gaan doen. Helaas was ook dat wandelpad afgesloten en hoewel we er een stukje opgegaan zijn, bleek al snel dat dit niet te doen was.

We hebben dan ook maar besloten om terug te gaan naar de camping en het wandelpad langs het strand te gaan volgen. Ook dat was mooi, maar gaf ons niet de kans een Cassowary in het wild te zien. Wie weet, we gaan nog verder naar het noorden en daar zouden er ook nog in het wild moeten leven, zien we er binnenkort toch nog een.

Na deze wandeling hebben we een duik genomen in het zwembad van de camping en daar nog een beetje aan onze kleur gewerkt..;-)

2 reacties op “Op zoek naar een Cassowary

  1. Hoihoi , het is ons vader ook gelukt om een berichtje te scrijven zie je wel(met enige hulp 🙂 ). Je schrijft zoveel , heb je nog wel tijd om te genieten,lol. De verhalen zijn ontzetten leuk om te lezen, ik vertel er ook over tegen vrienden en zo en die geef ik ook allemaal deze site, dan kunnen ze zelf lezen.Blijf vooral doorgaan met schrijven, zo reizen we in gedachten mee met jullie.

    Groetjes de buijkjes

  2. Ik zag hier en daar wat spelfoutjes maar hij was al aan het verzenden, was dus net te laat. Mijn excuses aan de lezers.

Reacties zijn gesloten.