Noosa National Park

Dinsdag 17 november 2009 . Voor vandaag staat hnoosa1et bezoeken van het Noosa National Park op het programma. Dit park staat bekend om de grote verscheidenheid aan vogelsoorten, er zouden er zo’n 120 verschillende moeten zitten. Of deze informatie klopt weten we niet, want erg veel hebben we er niet gezien. Overigens was dat niet het hoofddoel van ons bezoek, je kunt er namelijk ook mooie wandelingen maken, en daar gingen we voor.

Na de camper geparkeerd te hebben, gingen we eerst even op het informatiebord kijken wat de verschillende afstanden waren die we konden lopen en onze keuze viel op een wandeling van zo’n 7 kilometer. Het eerste stuk liep door het tropische regenwoud en dan via de kustlijn weer terug.

Langs de kust zagen we opeens twee roofvogels overvliegen. Eerst dachten we dat het zeearenden waren, maar later bleek dat het Brahminy kites waren. Dat het viseters waren bleek wel, het lukte er een een vis te stelen van een man die op zijn gemakje aan het vissen was en zijn vangst opzij had gelegd! De andere vogel kwam nog een paar keer over, maar die had waarschijnlijk minder geluk.

Na een uurtje of twee gewandeld te hebben, waren we weer terug op ons startpunt en besloten we eerst even een hapje te eten. Op die momenten merk je dat zo’n camper toch wel handig is, je hebt alles bij de hand.

noosa2

Na gegeten te hebben zijn we verder gereden naar Hervey Bay, een kleine 200 kilometer verderop. Morgen willen we nl. Fraser Island gaan bezoeken en dat kan onder andere vanuit die plaats.