Uitzwaaifeestje

kaartenVrijdag 30 oktober hebben we de laatste spullen verhuisd vanuit de Opaaldijk naar onze opslagruimte. Omdat het alleen nog maar om de grote meubelstukken ging, hadden we niet al te veel hulp ingeroepen. Zeker met de ervaring die we ondertussen opgedaan hebben in het verhuizen verwachtten we niet al te veel problemen. En die hebben we dan ook niet gehad. De dag tevoren konden we het verhuisbusje al ophalen zodat we ’s morgens vroeg al konden beginnen met het laden er van. De eerste rit stond dan ook al klaar toen onze hulptroepen arriveerden. Na wat gepuzzel om alles zo efficiënt mogelijk in de opslagruimte weg te zetten, was het busje zo leeg en konden we de tweede rit doen. Ook dit was zo gebeurd en om ongeveer 14:00 uur was alles over, tenminste wat de grote spullen betrof. In de keuken stond nog een en ander en ook alle kleding was nog niet ingepakt. En niet geheel onbelangrijk: de matrassen om op te kunnen slapen lagen nog op de Opaaldijk.

Daarna kwam het tot dan toe moeilijkste gedeelte. Kees zou de katten meenemen naar hun huis. Hij en Els zijn de pleegouders voor onze kinders tot wij terug zijn. Omdat Frits nogal protesteert als hij in zijn reismandje zit besloot ik, Frans, mee te rijden met mijn eigen auto om Frits apart te houden van de andere twee. Zijn “geklaag” zorgt er namelijk voor dat de andere 2 ook in de stress raken. Na ze alle drie in de garage uit de reismandjes gelaten te hebben besloten we om ze na een tijdje bij de “rest” te laten. Ze krijgen er de komende tijd namelijk 8 nieuwe vriendjes bij. De eerste kennismaking verliep redelijk rustig, maar het zal toch wel wat tijd kosten eer ze aan elkaar gewend zijn. Kees en Els hebben met hun katten behoorlijk wat ervaring opgedaan, dus dat zal allemaal we goed komen.

Op zaterdag hadden we nog een afscheidsfeestje georganiseerd voor familie en vrienden. We hebben heel veel kaarten gehad met alle goede wensen die je je maar kunt bedenken. Het was een erg gezellige avond en nadat de laatsten vertrokken waren hebben we de boel de boel gelaten en zijn naar bed gegaan.

De volgende dag waren we, zoals altijd, weer vroeg op en zijn we aan de slag gegaan om de boel op te ruimen zodat we maandag het huis op konden leveren. Omdat we links en rechts wat tafels en stoelen geleend hadden moesten die ook allemaal terug gebracht worden. Ik ben dan ook aan de slag gegaan met het wegbrengen van de geleende spullen, terwijl Cora de Opaaldijk schoon ging maken. Tegen de tijd dat we hiermee klaar waren was het al weer middag en konden we de deur van ons tijdelijke onderkomen van de afgelopen maanden achter ons dichttrekken. De laatste dozen werden in de auto gezet en we zijn naar Bosschenhoofd gereden om daar de laatste nacht voor vertrek door te brengen.