We zijn er weg van..

ofwel, we zijn vertrokken. Op het moment dat dit bericht gepost wordt zitten we in de treinEurostar op weg naar Londen. Even er van uitgaande dat de trein op tijd vertrokken is, zo niet dan zitten we nog op het station in Roosendaal….

Maar daar gaan we vooralsnog niet vanuit. We zullen met de trein in eerste instantie naar Brussel gaan, waar we over moeten stappen op de Eurostar naar Londen. Vanuit Brussel is het nog zo’n 1 uur 51 minuten voor we er zijn. En gezien het tijdsverschil van 1 uur lijkt het alsof het maar 1 uur duurt….;-).

Dat we vertrokken zijn heeft ook als gevolg dat we niet elke dag toegang zullen hebben tot het Internet en onze email. We zullen dus minder snel op onze mail kunnen reageren dan wat jullie gewend zijn. Uiteraard zullen we een bericht op de website zetten zodra we kunnen en jullie op de hoogte houden. Is het heel dringend dan zijn we uiteraard telefonisch bereikbaar via het nummer bij de contacttab. Een SMSje sturen kan natuurlijk ook. Graag rekening houden met de tijdverschillen…Rechts staan wat wereldtijden zodat je altijd ff kan kijken hoe laat het bij ons is.

Overigens zijn we niet afhankelijk van internetcafés en dergelijke, we hebben onze eigen laptop bij zodat we overal waar een draadloos netwerk ligt bereikbaar kunnen zijn. Hoewel, de gemiddelde onlinetijd per dag zal wel een stuk lager zijn dan iedereen gewend was van ons mij. Op veel plaatsen wordt dat gratis aangeboden, met name in openbare gelegenheden zoals stations en bibliotheken. Daarnaast hebben veel campsites in Australië ook draadloos internet voor hun dus waarschijnlijk kunnen we geregeld wel een verbinding vinden. Het minst bereikbaar zullen we hoogstwaarschijnlijk zijn wanneer we van Darwin naar Uluru (Ayers Rock) reizen. Daar is hoogstwaarschijnlijk ook nagenoeg geen GSM bereik..

Om af en toe toch elkaar eens te kunnen zien en horen hebben we hier en daar getest hoe het gaat als we de webcam van de laptop gebruiken en dat gaat heel goed. Dus ook op die manier zal er geregeld contact gezocht kunnen worden met het thuisfront.