Een tikkie terug en dan naar het westen

Daintree-0525Maandag 30 november 2009 – dinsdag 1 december 2009 – We zijn inderdaad doorgereden naar Daintree Village, verder ging niet want de verharde weg hield op. Wat je daar ook niet kunt is verdwalen, het plaatsje heeft maar 5 straten, die ook nog eens allemaal op elkaar uitkomen. Het plan was om daar een plaatsje te zoeken op de enige camping, maar die bleek in de verkoop te staan. De eigenaar was er nog wel en we konden ook terecht op de enige powered site die hij had, dat was het probleem niet zozeer. De dame bij de plaatselijke VVV had al gezegd: “bekijk de toiletgroepen en douches maar eens en als het je niets lijkt weet ik nog wel een alternatief”. We hebben inderdaad even gekeken en toen snel voor het alternatief gekozen.

Dit was een caravanpark dat zo’n 15 kilometer terug aan de weg lag en er schoon en verzorgd uitzag. We hadden ondertussen ook een ochtend boottocht geboekt op de Daintree rivier en moesten dan ook de volgende ochtend een klein stukje terugrijden om bij het startpunt te komen.

Na het eten nog even met Nederland gebeld om mijn moeder te feliciteren en de dag was weer voorbij.

Vanmorgen vroeg op gestaan (05:00 uur) want de boottocht begon om 06:30 had de dame bij de VVV gezegd. Dat had dus 06:00 uur moeten zijn en bij aankomst op het startpunt zagen we al iemand lopen, dat bleek later onze gids te zijn, die een beetje nors keek. Het bleek dat de tour om 06:00 uur zou beginnen en ze stonden dus al op ons te wachten! Een klein voordeel was dat we de enigen waren op de boottocht en we dan ook niemand echt ophielden. Op de rivier zijn een redelijk groot aantal bedrijven actief die boottochten doen, er zijn er maar 2 die zo vroeg vertrekken. Uit ervaring weten we dat je ’s morgens als de temperatuur nog relatief laag is het meeste ziet. Dit was ook een boot speciaal voor birdwatchers en fotgrafie. De stoeltjes konden nl. 360 graden draaien en da’s zeker zo makkelijk. Ook was de boot breed zodat hij stabiel in het water lag.

De gids wist zo’n beetje elk nest en elk vogeltje langs de rivier te vinden en wees ons met behulp van een laserlichtje waar we moesten kijken. Niet dat we het dan erg snel zagen, maar we hebben toch verschillende soorten ijsvogeltjes gezien. (Fotograferen ervan is wat moeilijker..). Ook zagen we een “Tawny Frogmouth” ofwel Uilnachtzwaluw. DeDaintree-0482ze vogels, het zijn overigens nachtdieren, lijken op het eerste gezicht op een uil, maar hebben een brede bek, vandaar de naam “Frogmouth”. Heel aparte diertjes om te zien.

Helaas was de waterstand erg laag en hierdoor het water relatief warm. De krokodillen verblijven dan ook voornamelijk in het water en die hebben we dan ook niet gezien. We kregen wel het aanbod van de eigenaresse van het bootbedrijf, zij was ook meegegaan, om, gratis, op een van de latere cruises mee te gaan die meer gespecialiseerd waren in het opzoeken van de crocs. Omdat we verder wilden en er in de omgeving verder niets te doen was, hebben we dit aanbod afgeslagen. Voor een bushwalk vinden we de huidige middagtemperatuur van over de 30 graden toch te hoog. De gevoelstemperatuur loopt ook al snel op tot tegen de 40 graden.

We zijn dan ook op ons gemakje teruggereden naar Atherton, via Mareeba voor een bakje koffie bij de “Coffee Works”, om hier morgen naar een roofvogelshow te gaan kijken. Zij hebben een “Wedge tailed Eagle” in hun show, dit de grootse roofvogel van AustraliĆ«, met een spanwijdte van 2,5 meter! Hopelijk is ie er morgen ook bij.

Morgen na de show gaan we op weg naar Darwin, dus eindelijk door de outback waar Australie om bekend is.Caravanparks zijn er niet al te veel, dus het gemiddelde aantal kilometers per dag zal wel omhoog gaan. Het is ook het gebied van de “Roadtrains”, vrachtwagencombinaties van zo’n 36 meter lang!

Wanneer het volgende bericht komt weet ik nog niet, maar we proberen wel elke dag onze locatie bij te werken, op het kaartje rechts zie je dan waar we zijn. Voorwaarde is wel GSM ontvangst en het is maar de vraag of dat overal zal lukken.