Warm….

gorge-0773Woensdag 9 december – De airco is gelukkig gerepareerd, want dat is hier voor ons tenminste, geen overbodige luxe. Gisteren was het zo’n 45 graden en ’s nachts wordt dat niet veel minder. Zeker als er ook geen zuchtje wind staat. Het inregelen hebben we nog niet helemaal onder de knie, we moesten er in ieder geval het dekbed bij halen vannacht, vanwege de kou….Maar we hebben wel een stuk beter geslapen dan de dagen ervoor.

Vanmorgen waren we weer op tijd wakker om door te gaan richting Uluru. Maar eerst hebben we nog een paar Gaps, Gorges en Chasm’s bezocht. Dit zijn als het ware openingen in het gebergte, we zitten nu in de West McDonnel Range, waar je doorheen kunt, of waar water staat. Wat al deze plaatsen gemeen hebben is hun betekenis in de Aboriginal overlevering. Aan elke plaats zit wel een verhaal vast. Deze verhalen zijn overigens alleen in zijn geheel bekend aan bepaalde leden van de diverse stammen. We hebben nog niet echt een cultureel centrum bezocht om meer hierover te weten te komen, maar hopen dit bij Uluru te kunnen doen.

Buiten de korte wandelingetjes hebben we vandaag weer veel gereden. Dit hoort er in de outback nu eenmaal bij. Veel meer kunnen we met de huidige temperaturen niet doen. Waar we nu zijn (Erldunda) had gisteren een temperatuur van 49! graden, vandaag is het wat bewolkt en staat er wat wind, maar hoewel we geen thermometer hebben denken we dat het toch nog wel ruim boven de 30 graden is. Maar in vergelijking met 45 graden voelt het gewoon koel aan. Vandaag hadden we onderweg zelfs wat regendruppels, een stuk of 50 toch zeker. Daarna was het weer over.

Morgen gaan we verder, naar Uluru. We zijn benieuwd of het echt zo indrukwekkend is als we denken.