Lorne

Lorne-2157Zondag, 10 januari 2010 en maandag, 11 januari 2010– We hebben het 2e gedeelte van de Great Ocean Road gereden. We zijn vanuit Colac weer naar het zuiden afgezakt; een mooie weg die door het Otway National Park loopt, een bosrijk gebied. Toepasselijker kan bijna niet, maar onderweg zijn we door een dorpje gereden met de naam “Forrest”. Bij Skenes Creek zijn we de Great Ocean Road weer opgegaan. Op zich is het wel beter om de Great Ocean Road andersom te rijden. De uitzichtpunten liggen namelijk (uiteraard) allemaal aan de kant van de zee en omdat ze hier links rijden, is het makkelijker om te stoppen. Zoals wij hem gereden hebben, moet je toch iedere keer oversteken en aangezien het een vrij drukke en bochtige weg is, is het niet echt overzichtelijk. Ook liggen de meeste en mooiste uitzichtpunten liggen in het stuk tussen Princetown en Peterborough en het is leuker om het mooiste voor het laatst te bewaren. Bij Lorne hebben we een overnachting geboekt. Ook hier weer een drukte vanjewelste en dat was ook aan de prijs te merken. Dit was de duurste overnachting die we tot nu toe gehad hebben, namelijk $ 50,– (zo’n € 35,00). Het uitzicht was wel heel erg mooi dat moeten we wel toegeven (zie foto). Na de camper geparkeerd te hebben, zijn we naar de pier gewandeld. Daarna hebben we het wandelpad langs het strand gevolgd dat helemaal tot in het dorp zelf liep. Op het strand in het dorp was het erg druk en dat kwam omdat hier lifeguards aanwezig waren. Op andere stranden staat altijd een bord dat er geen toezicht is en wordt het geadviseerd om hier niet te gaan zwemmen. In het dorp hebben we wat gedronken bij een leuk tentje, Indian genaamd. Voor degenen die niet bekend zijn met de naam Indian, dit zijn prachtige Amerikaanse motoren. In het café hingen dan ook verschillende antieke exemplaren aan de muur.

De volgende morgen zijn we op tijd richting dorp vertrokken en hebben een parkeerplaats kunnen bemachtigen bij het strand. Parkeren is altijd een beetje een probleem omdat de camper nogal lang is. Ook mag je in de meeste dorpjes langs het strand maar heel kort parkeren; in de hoofdstraat meestal maar 1 kwartiertje en daarbuiten 2 uur. Op dit parkeerterrein mocht je gewoon vrij parkeren en was er ook geen tijdslimiet. Daarna zijn we lekker ff op het strand gaan liggen en hebben we even gezwommen. Na de lunch zijn we weer doorgereden naar Geelong. In Geelong blijven we 1 nachtje en rijden dan door naar Seymour. Dit is ook weer landinwaarts en we blijven hier 2 nachtjes. Hier kunnen we weer internetten en dus de website weer eens bijwerken.

Één reactie op “Lorne

  1. O, heerlijk op wereldreis. Was laatst bij een nicht van mij en zij en haar man gaan over een week een cruise doen van een maand en daar waren we al dol enthousiast van.
    Maar een wereldreis….helemaal te gek.

Reacties zijn gesloten.