Noosjee

Warragul-2527Maandag 18 januari en dinsdag 19 januari 2010 – Maandag heeft het nagenoeg de hele dag geregend. Van ons geplande programma, bestaande uit een wandeling bij Mount Baw Baw en een bezoek aan “Old Gipstown” in Moe kwam dus niets terecht. We zijn wel even gestopt in het plaatsje Noosjee waar we een korte wandeling hebben gemaakt. Ook hebben we daar, het was toch lunchtijd, een sandwich gegeten. En ze waren heerlijk! Het bleek ook dat dit “zaakje” vorig jaar een prijs had gewonnen voor de beste “business” in de omgeving. Ik zeg bewust “zaakje” want zoals in alle kleinere plaatsjes die we tegen gekomen zijn was het hier ook weer een combinatie van bezigheden. In dit geval: coffeeshop, restaurantje, postkantoor, supermarktje, souvenirwinkeltje, bed en breakfast. En waarschijnlijk ben ik er nog een paar vergeten….We hebben nog en praatje gemaakt met de eigenaar en die bleek een fan te zijn van Belgisch bier, in het bijzonder van “Chimaney”. Er kwamen wat nieuwe klanten binnen dus het was ons niet duidelijk of hij vaak in België kwam of dat hij het bier ergens lokaal van kende. Overigens zijn we pas ergens geweest waar ze Stella Artois zelfs vanuit de tap schonken. Sommige Belgische bieren zijn hier blijkbaar wel bekend. Ook zie je bijna overal wel reclame van Heineken, toch Nederlands bekendste exportproduct denk ik.

Veel hebben we dus niet buiten kunnen lopen, vanwege het weer. De weg naar onze volgende slaapplaats, Warragul, was wel heel erg mooi door een, heel toepasselijk, regenwoud.

Dinsdag was het weer niet veel beter. Gelukkig bijna geen regen, maar wel weer frisjes, een graad of 20, en redelijk wat wind. Vandaag zijn we doorgereden naar Tarra Valley. Dit ligt net onder het Tarra Bulga National Park. De weg er naartoe loopt dwars door het park en is redelijk smal. Er wordt dan ook volop gewaarschuwd voor tegenliggers door middel van borden met daarop: “Don’t meet by accident”, vrij vertaald: “ontmoet elkaar niet per (via een) ongeluk”. En de paar tegenliggers die we hadden zorgden er toch wel voor dat we behoorlijk dicht langs het randje moesten rijden en zij overigens ook.

Op weg het caravanpark zijn we gestopt bij het visitor centre van het park zelf. Daar was ook een kleine expositie met wat informatie over het park. Onder andere over de eerste vrouwelijke ranger (Kara Healy) die het park heeft gerund. Zij heeft dat zo’n 16 jaar gedaan en is in 2005 100 jaar geworden. In datzelfde jaar werd het park ook 100 jaar! In 2006 is zij overleden, 101 jaar oud!! Bij het visitor centre begonnen ook een paar wandelingen, onder andere over een hangbrug, en omdat het weer gelukkig wat opklaarde, hebben we daar nog een uurtje gewandeld.

Morgen blijven we hier een dag en hebben een wandeling van zo’n 8 kilometer gepland staan. De weersverwachting is in ieder geval goed, nu maar hopen dat het ook zo uitkomt.