Planning

Healesville-2238Zondag 17 januari 2010 – Vandaag was het een wat koelere dag dan gisteren, zo’n 23 graden, en wat denk je: we vonden het koud! Vreemd hoe snel je je min of meer aanpast aan wat de normale temperaturen ergens zijn. Hoewel ik niet denk dat we erg zouden kunnen wennen aan temperaturen die constant rond de nul graden zouden liggen. Misschien ooit toch eens proberen, maar nu ff niet.

Omdat het vandaag ook regende, hebben we de hele dag besteed aan het inplannen van onze laatste weken in Australië. We hebben de ferry naar Tasmanië geboekt en vertrekken vanuit Melbourne op de 26ste januari met de nachtboot naar Devonport in Tasmanië en komen op de 8ste februari weer terug. De overtocht duurt zo’n 10 uur, maar aan boord is genoeg te doen. Er zijn verscheidene restaurants en er is een bioscoop waar je (gratis) naar de film kunt. We zijn benieuwd! Ondanks dat het vandaag zondag is, werd ik toch nog even in de wacht gezet alvorens te kunnen boeken. Dit soort dingen gaat hier op zondag gewoon door. Best wel makkelijk.

Verder hebben we aansluitend aan de overtocht meteen een caravanpark geboekt, we komen om 06:00 uur ’s morgens aan en willen niet al te ver rijden, want vermoedelijk zal er van slapen aan boord ook niet veel komen. Voor we vertrekken gaan we in ieder geval Melbourne bekijken en ook daar hebben we al een caravanpark geboekt. De route vanaf Healesville waar we nu zitten en Melbourne hebben we ook al min of meer gepland zodat we in ieder geval op tijd in Melbourne zijn, en ook de rit uiteindelijk vanuit Melbourne naar Sydney ligt deels vast.

Want de tijd gaat toch wel snel. Als we terug zijn uit Tasmanië is het nog maar 1 weekje in Australië en dan zitten de 3 maanden er al weer op! Het is niet het einde want dan gaan we door naar Nieuw Zeeland, waar we alleen maar over horen dat het er zo mooi is.

Maar gelukkig is het nog niet zo ver: eerst Tassie verkennen!