Seymour

DSeymour-2169insdag en woensdag, 12 en 13 januari 2010 – Vanuit Geelong zijn we in een keer, een rit van zo’n 200 kilometer, doorgereden naar Seymour. Het was een mooie rit, waarbij weilanden afgewisseld werden door bossen en bergen. Onderweg zagen we paarden, schapen, geiten, koeien en zelfs lama’s. Ook zie je hier nog veel wijngaarden. Er stonden hele leuke optrekjes op de heuvels met daaromheen met wit hekwerk afgezette weilanden met paarden. En ook echt grote weilanden zo van als je problemen hebt je paard uit de wei te halen als je wilt gaan rijden, dan wil je zeker niet dat ze in zo’n wei staan. De paardenmensen onder jullie begrijpen wel wat ik bedoel 😉

Tegen de tijd dat we op de camping aankwamen, was het al weer zo’n 38 graden en nogal benauwd. We hebben dan ook de camper geparkeerd en zijn eerst het zwembad op gaan zoeken. De bedoeling was maar een half uurtje te gaan zwemmen en dan het internet op te gaan, maar er waren een paar vaste campingbewoners die om een praatje verlegen zaten. Wel leuk hoor om met de “locals” te kletsen. Afijn na zo’n 2 uur zwemmen, nou ja kletsen, hebben we het zwembad verlaten.

We hebben ook nog informatie opgezocht over Tasmanië. Het was de bedoeling om daar, na nog een paar dagen Melbourne, volgende week naar toe te gaan en 2 weken te blijven. Aangezien (vanwege de vakantieperiode weer) de prijzen van de ferry echter vrij hoog zijn, hebben we besloten na 26 januari te gaan. Er is dan ook gelijk een aanbieding voor de overtocht met de ferry en dat scheelt alles bij elkaar zo’n € 145,00. De moeite vinden wij om even wat later te gaan. Probleem is wel dat we nu dus de route voor de komende 14 dagen moeten uitstippelen.

Tip dus voor degenen die nog naar Australië willen gaan, probeer de periode december-januari te vermijden, want dan is het echt heel erg druk hier (aan de kust dan tenminste).

Vanmorgen werden we wakker van regendruppels op de camper. Ja echt waar het regende hier zowaar. Dat is pas de 2e keer dat we echt “serieus” regen gehad hebben. We zijn dus lekker langer blijven liggen. Lekker knus hoor met het geluid van de regen op het dak. Maar net als de vorige keer was het rond 11 uur al weer gedaan en begon het weer op te klaren. Omdat de temperatuur iets aangenamer was, zijn we een paar uurtjes gaan wandelen. Daarna nog de foto’s op de website gezet en berichtjes geplaatst, zodat jullie weer helemaal bij zijn. Morgen gaan we verder naar Eildon.