Canberra

Zaterdag 13 februari 2010 – Omdat Canberra meer te bieden heeft dan alleen de dierentuin zijn we vandaag het centrum in gegaan. Canberra ligt in de “Australian Capital Territory” en is ook de enige plaats in deze staat, waarschijnlijk omdat of doordat Canberra de hoofdstad van Australië is.

Helaas was het ’s nachts gaan regenen en dat was nog niet gestopt toen we de stad in gingen. We hebben dan ook niet veel meer kunnen zien dan het “War Memorial”. Dit is behalve een enorme muur met de namen van alle Australiërs die in een van de vele oorlogen waaraan ze meegedaan hebben, ook een museum over deze oorlogen. Dit dateerde van de eerste wereldoorlog tot aan de oorlogen van heden. Men had naast de “gewone” opstellingen die je in een museum ziet, zoals foto’s, vitrines en voertuigen, ook een groot aantal diorama’s gemaakt. De bedenkers hiervan waren, naar onze mening terecht van mening dat een diorama meer zegt dan wanneer alleen foto’s getoond zouden worden.

Zoals ik al eens eerder vermeldde, vind je overal in Australië wel herdenkingsmonumenten, groot of klein, aan de gevallenen in een oorlog, maar dit is voor veel Australiërs denk ik wel het meest aansprekende.

Na hier een aantal uur rondgekeken te hebben wilden we verder gaan om nog wat gebouwen te bekijken, maar het regende nog steeds, en hard, zodat we besloten terug te gaan naar de camping en alvast een beetje te gaan inpakken.