Lake St. Claire

Zondag 31 januari 2010 – Vandaag zijn we doorgereden naar Lake St. Clair. Dit vormt samen met Cradle Mountain een nationaal park wat zelfs op de Werelderfgoedlijst staat. De weg er naar toe, de “Lyell Highway” loopt door verschillende nationale parken.

We hebben ergens een boekje opgepikt waarin 60 korte wandelingen staan die je in Tasmanië kunt doen. Langs de route van vandaag zijn er drie, die we allemaal hebben gedaan. Deze wandelingen variëren van 20 tot 40 minuten, zodat we de beentjes weer eens lekker konden strekken.

De eerste stop die we gemaakt hebben, was bij de “Nelson Falls” een waterval van zo’n 32 meter hoog. Een wandeling van zo’n 20 minuten in totaal door een regenwoud. Hierna zijn we doorgereden naar “Donaghy’s lookout” waar een wandeling van 20 minuten naar een uitzichtpunt is wat een mooi uitzicht biedt op de bergen rondom. De volgende stop was in het “Franklin-Gordon National Park” waar we een wandelingetje hebben gedaan van zo’n 45 minuten. Ook weer door een regenwoud en deels langs de Franklin rivier die door het park stroomt. In de jaren 80 waren er plannen om een dam in deze rivier te bouwen ten behoeve van het opwekken van energie. Daar is massaal en met succes tegen geprotesteerd en ook dit gebied is op de Werelderfgoedlijst geplaatst als resultaat daarvan.

Na deze laatste wandeling zijn we verder gereden naar Lake St. Clair. Ook daar zijn een aantal wandelingen uit het boekje met short walks te doen. Overigens is ons niet helemaal duidelijk wat er precies verstaan wordt onder een “short walk”. Er staan namelijk ook wandelingen in tot zo’n 7 uur! Maar dat terzijde. Nadat we eerst ingecheckt hadden, we hadden voor de zekerheid gisteren maar een plaatsje geboekt op de camping, zijn we aan het wandelen gegaan. Hier hebben we 3 wandelingen kunnen combineren zodat we 1 grote wandeling konden doen. In totaal zo’n 1,5 uur. Ook dit is een heel erg mooi gebied en de wandeling ging door het bos en gedeeltelijk langs de oever van het meer.

Tasmanië is inderdaad, tot nu toe, zo mooi als iedereen zei die we tegenkwamen. Morgen gaan we verder naar het zuiden, richting Hobart.