Omweggetje

Zaterdag 6 februari 2010 – Vanwege het slechte weer de afgelopen dagen hebben we wat meer kilometers gemaakt dan we verwacht hadden. Vandaag konden we dan ook een kleine omweg maken en terug naar het zuiden rijden om daarna vanuit Launceston terug naar Devonport te rijden om daar maandag aanstaande de pont terug naar het vasteland te nemen. Vanmorgen zijn we dan ook vanuit Low Head richting Launceston gegaan om onderweg een paar stops te maken. De eerste stop was bij de ruïnes van een oude graanmolen die door water aangedreven is geweest. Buiten de borden waar wat uitleg op stond, waren het inderdaad wat stenen te zien van wat eens de molen is geweest. Een echte ruïne dus. Een stuk verderop was er nog een uitzichtpunt vanwaar je een mooi overzicht hebt over de Tamar-rivier en de Tamar-vallei. Dit is een mooi groen gebied waar ook weer behoorlijk wat wijngaarden zitten. Ook wordt er veel lavendel verbouwd, een van de kwekers heeft 72 soorten in zijn assortiment!

De volgende stop was bij het Tamar Island Wetlands park. Dit park beslaat een gedeelte van de Tamar rivier en verbindt een aantal losse eilandjes door middel van een boardwalk. De wandeling die je hierover kunt doen duurt ongeveer een uur. Je loopt dan ook via verschillende bruggen van eiland naar eiland. Het was laag water en we konden dan ook behoorlijk wat vogels in de modder en plassen water naar vissen zien vissen. Met wisselend succes. De reigers waren er een stuk handiger in dan de meeuw die we bezig zagen. Dit park wordt helemaal gerund door vrijwilligers en het informatiecentrum ziet er zelfs professioneel uit. Er wordt ook geen entree geheven, maar men vraagt een donatie van $3,00 p.p., ca. €1,90 – geen geld vonden wij.

Na de wandeling zijn we nog even Launceston ingegaan om een bezoekje te brengen aan de “Cataract Gorge”, een opening in de bergen waar een riviertje door stroom wat uitkomt in en redelijk groot meer. Dit meer en het zwembad wat ernaast ligt is, zover we zagen, een populaire recreatiebestemming voor veel mensen, het was er redelijk druk in ieder geval. Je kunt een wandeling maken rond het meer, waarbij je dan over een hangbrug gaat. Ook is het mogelijk naar een verder gelegen brug te lopen, maar dat hebben we niet meer gedaan.

Vanuit Launceston zijn we een stukje doorgereden naar Hapsden om een plaatsje te zoeken op de camping daar. We hadden het allerlaatste plaatsje, dus dat was geluk hebben. Morgen verder, naar Devonport.