Terug naar Sydney

Zondag 14 februari 2010 en maandag 15 februari 2010 – Deze dagen hebben we gebruikt om ons vertrek uit Australië voor te bereiden. Zondag zijn we vanuit Canberra naar Sydney gereden, en het regende nog steeds. We hebben dan ook ruim 30 uur regen achter elkaar gehad. Gelukkig klaarde het in de middag wat op en konden we de camper van binnen schoonmaken en het grootste gedeelte van onze spullen inpakken. De afgelopen dagen hebben we alle etenswaren die niet mee konden al opgegeten dus ook de koelkast en vriezer waren ook nagenoeg leeg.

Maandag waren we bijtijds wakker en hebben we de laatste spulletjes ingepakt, vandaag gaan we de camper inleveren. De camper dient afgetankt te zijn en alle afvalwater moet eruit zijn en ook de wc-tank dient leeg en schoon opgeleverd te worden. Nadat we bij Apollo aangekomen waren duurde het even voordat we aan de beurt waren. De inspectie ging al meteen “verkeerd” want de vuilwatertank bleek niet goed leeg te zijn. We hadden de slang wel de hele nacht in de afvoer op de camping gehad, maar waarschijnlijk hebben we wat schuin gestaan en stonden we nu weer schuin, maar nu de andere kant op. We moesten de tank dus leeg gaan maken, bij Apollo op het terrein hebben ze daar geen putje voor, vreemd genoeg. De campers worden er wel gewassen, dus waarom zou je dan geen afwaswater mogen dumpen?? Nadat we dat gedaan hadden ging de inspectie verder, maar nu zat er te weinig brandstof in, of we hem maar vol wilden gaan gooien… Tsja, we hadden een liter of 5 verbruikt op weg naar Apollo en niet verwacht dat ze daar een drama van zouden maken. Maar ja, deden we het niet, dan rekenden ze $5,00 per liter…. Toen dat gebeurd was, was alles verder in orde. Het papierwerk werd verder in orde gemaakt en de camper was ingeleverd.

Het hotel waar we vannacht verblijven ligt schuin tegenover Apollo en redelijk kort bij het vliegveld. We zien dus de hele tijd vliegtuigen voorbij komen.

Morgen, disndag 16 februari 2010 vliegen we naar Auckland, Nieuw Zeeland, voor de volgende episode. Ook daarvandaan proberen we iedereen weer op de hoogte te houden. Hopelijk waren de verhaaltjes tot nu toe de moeite waard en hebben jullie ons een beetje kunnen volgen.

Binnenkort zal ik alle foto’s weer eens bijwerken op de website zodat dit ook weer up to date is.

Het kan dus een paar dagen stil zijn..