CTK 878

Dinsdag 16 februari en woensdag 17 februari 2010– Inderdaad, dit is het kenteken waarmee we de komende maand rond zullen rijden. Na een rustige vlucht zijn we dan nu in Nieuw Zeeland. We hadden onderweg al bedacht dat we het beste met een taxi naar Apollo konden gaan omdat we maar zo’n 2 uur tijd hadden voor ze zouden sluiten vanwege het tijdsverschil met Australië. Dit is namelijk +2 uur, zodat het verschil met Nederland nu +12 uur is. We stapten op de eerste de beste taxichauffeur af en vroegen of hij bekend was met Apollo. Dat was hij, maar vertelde meteen dat we ook Apollo konden bellen, dan werden we gratis met een taxi afgehaald. Uiteraard wilde hij ook wel rijden, maar dat kostte dan NZD 30,–. Wij bellen, en ja hoor ze zouden een taxi sturen en die was er inderdaad erg snel. Het ophalen van de camper ging vlotjes, de medewerker die ons hielp gaf goede uitleg, dus na een uurtje waren we op weg. We hadden al een camping geregeld, dus dat hoefden we ook niet meer te doen. Onderweg nog wat boodschappen gedaan en we zijn er weer helemaal klaar voor!

De camper die we nu hebben is het originele type wat we geboekt hebben en we realiseren ons nu pas goed dat de extra halve meter die we door de upgrade in Australië hadden toch wel erg makkelijk was. Hierdoor konden we in ieder geval de zijdeur gebruiken. Het is even wennen in ons nieuwe “huis” maar dat is maar een kwestie van dagen. Ook het rijgedrag is wat anders dan we gewend waren.

Nieuw Zeeland is anders dan Australië, het “voelt” anders, maar niet slechter of zo. Ook hier werden we alweer aangesproken door iemand met de vraag of hij kon helpen, dus dat hebben de Aussies en Kiwi’s in ieder geval gemeen. Ook hier hebben ze “visitors centres” waar ze net zo behulpzaam zijn als in Australië. We hebben vandaag dan ook weer de nodige folders gekregen en zijn nu doende uit te puzzelen waar we als eerste naar toe zullen gaan en wat de verdeling, in tijd, wordt tussen het Noordereiland en het Zuidereiland.

We zullen in totaal 4 weken in Nieuw Zeeland blijven, kort vergeleken met Australië en het zullen waarschijnlijk “drukke” weken gaan worden.