Onderweg

Maandag 22 februari en dinsdag 23 februari 2010 – Deze dagen zijn we op ons gemakje doorgereden naar Wellington. Het gebied begint duidelijk te veranderen De voorstelling die we beiden hadden van Nieuw Zeeland met z’n weidse uitzichten en kuddes met schapen begint nu meer vorm te krijgen. Niet dat het noorden niet mooi zou zijn, maar kale bergen blijven kale bergen. Ook lijkt alles zo’n beetje volgebouwd te zijn en komt het wat benauwend op ons over. Zeker na de ruimte die we in Australië gewend waren. Maar je kunt ook niet verwachten dat alles in een land even mooi is en evenveel ooh’s en aah’s oproept.

Onderweg zijn we wel een paar keer gestopt om van het uitzicht te genieten en wat foto’s te maken. Ook hebben we op een gegeven moment een binnenweg genomen door de bergen heen die heel mooi was. Genieten dus, ondanks het afleggen van de kilometers.

Overigens is het zo dat er in Nieuw Zeeland eigenlijk maar wegen zijn van noord naar zuid langs de kust. Er zijn een paar wegen die wel van oost naar west gaan maar die zijn er maar sporadisch.

We zijn nu in ieder geval in Wellington en gaan morgen de stad bezichtigen.