Albatrossen!

Maandag 15 maart 2010 – Vandaag heb ik ze zien vliegen! En dan bedoel ik natuurlijk de albatrossen. Vanmorgen zijn we op tijd opgestaan om rond half 9 even te bellen of de boottocht door zou gaan. En gelukkig waren er voldoende deelnemers om uit te varen. We bleken uiteindelijk met z’n drieën te zijn en dat gaf iedereen in ieder geval voldoende ruimte om te fotograferen. Een van de andere deelnemers was een fervent vogelaar en samen met de kapitein wist hij alle vogels te benoemen. Maar het mooiste waren toch wel de albatrossen.

Nadat we in de boot waren gestapt gingen we op weg. Echt zoeken naar de vogels hoeft niet, want de kapitein zoekt gewoon een vissersboot op en vaart daar naartoe. Omdat de gevangen vis meteen van kop, staart en ingewanden ontdaan wordt. Het slachtafval wordt overboord gegooid en daar komen de nodige vogels op af. Waaronder dus ook de albatrossen. Wanneer je deze van zo dichtbij ziet, zie je ook pas goed hoe groot ze zijn. Zelfs de kleinste van de verschillende soorten die op het visafval afkwamen is een behoorlijk grote vogel. Ook het vlak boven het water zweven is prachtig om te zien.

De boottocht duurde in totaal zo’n 2,5 uur en na afloop had ik dan ook 622 foto’s gemaakt! We moeten ze nog uitzoeken, maar daar gaan we maar even in Hawaii voor zitten.

In de middag zijn we teruggereden naar Christchurch waar we morgen nog even de stad in gaan. Morgenmiddag de koffers pakken en woensdag op weg naar Hawaii.

Één reactie op “Albatrossen!

Reacties zijn gesloten.