Een dagje rustig aan

Donderdag 11 maart 2010 – Deze ochtend hebben we lekker uitgeslapen, wat voor ons betekent dat we pas om 08:00 uur opgestaan zijn. De boottocht hadden we gisteren gedaan, dus vandaag hebben we een rustige dag gehad.

Omdat het weer veel beter was dan verwacht werd hebben we de ochtend gebruikt om een stukje te gaan wandelen in het gebied rond Mount Cook. Een van de wandelingen die we gedaan hebben was naar een uitzichtpunt, genaamd “Kea point”. Vandaar heb je een schitterend uitzicht op Mount Sefton, The Footstool, Hooker Valley, het Mueller Glacier meer en natuurlijk Mount Cook.

In het gebied waar we nu zitten komen 3 gletsjers als het ware bij elkaar: Hooker Glacier, Mueller Glacier en Tasman Glacier. Alledrie eindigen ze nu in een meer, maar ik kan me voorstellen dat ze in een ver verleden, laten we zeggen 13 miljoen jaar geleden, samenvoegden tot een gigantische ijsmassa.

Ondanks de slechte weersvooruitzichten is het mooie en warme dag geweest vandaag. De regen is uitgebleven tot een uur of 6 deze avond. Wat ons betreft mag het vannacht regenen en is het morgen weer droog. Maar dat zien we morgen wel weer.