Een paar dagen bij elkaar

Vrijdag, 12 maart 2010 – Vandaag zijn we doorgereden naar Timaru.

Het weer was niet zo goed, we hadden regen onderweg. Wel zijn we nog even gestopt bij Lake Tekapu, waar een kerkje uit 1935 staat, de zogenaamde Church of the Good Shepard. Ook is er een standbeeld van een hond, ter ere van alle honden die hier meehelpen bij het bijeendrijven van vee. In de middag klaarde het gelukkig weer wel op. Toen we aankwamen in Timaru scheen de zon al weer. We zijn nog een wandeling in de botanische tuinen gaan maken en daarna de laatste keer boodschappen doen en naar de camping.

Zaterdag, 13 maart 2010 – De camper moet de 17e weer ingeleverd worden in Christchurch en we hadden dan ook al een beetje de route uitgezet, zodat we op tijd in Christchurch zouden zijn. Vanwege het wat mindere weer in het zuiden hebben we echter de route iets sneller gedaan dan verwacht en hebben we nog een paar dagen over. Omdat Frans heel graag de albatrossen wil fotograferen en het Albatross Centre in Dunedin nogal tegenviel hebben we besloten om (terug) naar Kaikoura te gaan, zodat hij daar een Albatross Encounter kan boeken. Het verschil is dat je hier op een boot de zee opgaat en de albatrossen worden dan gevoerd. De foto’s die we gezien hebben zijn echt heel erg mooi want de vogels komen echt heel dicht bij de boot. Kaikoura ligt zo’n 180 kilometer ten noorden van Chirstchurch. Vandaag zijn we vertrokken vanuit Timaru met de bedoeling om in een keer door te rijden; totaal zo’n 350 kilometer. Echter na aangekomen te zijn in Christchurch hebben we besloten om het wat rustiger aan te doen en hier te overnachten en morgen door te rijden. De middag hebben we eens lekker ouderwets besteed aan winkelen. Er is hier een outletcentrum dat ook echt de naam outlet verdient. Sowieso is kleding hier al goedkoper dan in Nederland, maar de outlet is echt goedkoop. Zo heb ik een Puma trainingsbroek gekocht voor de lieve som van omgerekend € 12,50!! Alle merkkleding was zo goedkoop hier. Lekker winkelen zo hoor! Na geshopt te hebben zijn we op zoek gegaan naar de camping. Wij hadden op internet al gezocht op een camping die het dichtst bij het vliegveld – en in verband met het inleveren van de camper bij Apollo – in de buurt lag. Het is dus maar net waar je mee adverteert, want de camping die claimde het dichtstbij te liggen, bleek dus helemaal niet het dichtstbij te zijn. We zijn ook voorbij Apollo gekomen, dus kunnen we straks gelijk de juiste camping nemen en weten we waar we moeten zijn. We vliegen de 17e namelijk gelijk door naar Hawaii, dus het is allemaal een beetje opschieten.

Zondag, 14 maart 2010 – Vandaag zijn we aangekomen in Kaikoura. Onderweg hebben we de Cathedral Cliffs bij Gore Bay nog bezocht. Echt heel erg spectaculair waren deze echter niet, maar de route ernaartoe was wel heel erg mooi. Het weer is hier ook weer meteen stukken beter; volop zon en zo’n graad of 27. ’s Middags zijn we naar het Albatrosscentrum gelopen omdat de boeking nog bevestigd moest worden. Helaas was Frans de enige die zich opgegeven had voor de ochtendtour van 9.00 uur en het minimaal aantal deelnemers was 3. Afgesproken is dus dat we morgenochtend even bellen om te kijken of er nog meer aanmeldingen binnengekomen zijn. Mocht dit niet het geval zijn dan is er nog altijd de mogelijkheid om met de groep van 13.00 uur mee te gaan. Afwachten dus maar. Daarma zijn nog ff het stadje gaan bekijken en de rest van de middag gewoon eens een keertje niets gedaan. Ook lekker hoor.