Wanaka en verder

Donderdag 4 maart 2010 – Een reden om richting Wanaka te gaan is “Puzzlingworld”. Puzzlingworld draait om, zoals makkelijk te raden is, puzzels en illusies. Het is opgedeeld in 2 onderdelen: een is het doolhof bestaat uit houten wanden op een zodanige hoogte dat een volwassene er niet overheen kan kijken. Er loopt zelfs een stelsel van bruggen overheen die er deel van uitmaken. Op de hoeken staan torens en de “opdracht” is om alle torens te bezoeken. Het is even puzzelen, maar het is ons gelukt. Er zijn weliswaar deuren waardoor je kunt smokkelen, maar dan is de lol er af.

Het tweede gedeelte zijn de “Illusion rooms”. Dit zijn er 4 die je zintuigen behoorlijk op de proef stellen. Eerst kom je in een hal waar een heleboel 3D hologrammen hangen, apart om te zien. De tweede is een hal met 168 gezichten die je lijken te volgen waar je ook staat, loopt of hurkt. Vreemd om te ervaren. Nummer 3 is de “Ames Illusion room”. Als je vanaf een zijde in de ruimte keek leek die er normaal uit zien. Ging je er in en liep je van de ene naar de andere kant dan werd de ruimte tussen vloer en plafond kleiner (of groter). Dit werd ook gefilmd zodat je na 2 minuten je jezelf in de ruimte kon zien lopen en je leek dan ook van dwerg in een reus (of omgekeerd) te veranderen. Dit effect is overigens ook in de “Lord of the Rings” gebruikt en waarschijnlijk ook in andere films. De laatste illusie is een “gekanteld huis” waarin alles schuin lijkt te zijn, maar toch recht is en water omhoog lijkt te stromen. Onbegrijpelijk wat ik probeer te zeggen? Klopt, maar duidelijker uitleggen kan ik het helaas niet.

De volgende stop is Queenstown, of daar ergens in de buurt.

We merken nu wel dat we in een totaal andere omgeving zijn. Het zuiden van het zuidereiland is aan de kust vergelijkbaar met de fjorden in het noorden van Europa en verder in het binnenland is het een berggebied. De omgeving is gewoonweg schitterend.

Hoewel we geregeld een internetverbinding hebben is de kwaliteit niet zodanig dat ik even een groot aantal foto’s kan plaatsen. De berichtjes lukt meestal zo maar net, maar zodra ik de kans krijg gaan de eerste foto’s van Nieuw Zeeland online.

Overigens lukt het ook niet meer het kaartje met onze locatie bij te werken, als je het precies wilt weten zul je met Google maps even moeten zoeken op de genoemde plaatsnamen.