Miami en de Everglades

Donderdag, 25 maart 2010 – Na een toch redelijk vermoeiende vlucht zijn we om half 10 plaatselijke tijd in Miami geland. Na het ophalen van de koffers zijn we met de shuttlebus naar het kantoor van Alamo gereden om daar onze huurauto op te halen. Daarna zijn we richting het hotel gereden. We hebben een hotel gekozen in Florida City omdat dit dicht bij zowel de Florida Keys als het Everglades Nationaal Park ligt. Op weg naar het hotel zijn we door Miami Beach gereden. We hebben redelijk wat politieauto’s zien rijden onderweg, maar helaas geen spoor van Crockett en Tubbs. Het was al laat in de middag toen we aankwamen bij het hotel en na lekker gedoucht te hebben zijn we een hapje gaan eten. Omdat we toch redelijk last hadden van een jetlag zijn we vroeg gaan slapen.

Vrijdag, 26 maart 2010 – Vandaag zijn we eerst naar het Everglades Nationaal Park gereden. Als je hier dan toch bent, moet je wel een ritje maken met een airboat en dat hebben we dan ook gedaan. Jeetje wat maken die dingen een herrie zeg. We kregen dan ook bij vertrek watjes aangeboden om in onze oren te stoppen; geen overbodige luxe. Veel vogels hebben we onderweg niet gezien, maar met die herrie is dat ook niet echt verbazingwekkend. Wel een aantal alligators. De tocht met de boot was op zich al een hele beleving.

Daarna zijn we doorgereden naar Monkey Jungle. We zagen een brochure waarin ze adverteerden met de slogan “waar de mensen in kooien zitten en de apen vrij rondlopen”. Dat wilden we dan toch wel zien. En inderdaad je liep in een met gaas overdekte tunnel waar de apen op zaten. We zagen hier en daar kleine bakjes aan kettingen hangen en al snel hadden we door waar die voor waren. Je kon nl. ook voer voor de apen kopen en dat hadden we ook gedaan. Het was de bedoeling om dat voer (rozijnen) in de bakjes te deponeren en de apen trokken dan het bakje aan de ketting omhoog om zo de rozijnen door de gaas heen uit het bakje te halen. Zodra je in de buurt van een bakje kwam en er zat een aap bij, dan begon deze al met het bakje te rammelen. Als je er iets ingooide dan werd het bakje razensnel omhoog getrokken, leeggemaakt en weer naar beneden gegooid. Echt heel geinig om te zien. Verder waren er nog een aantal presentaties, zoals uitleg over de verschillende soorten apen. Ook lieten ze zien dat de apen (in dit geval Javaanse makaken) kunnen zwemmen. Hiervoor gooiden ze eten in het water en sommige apen gingen hier dan voor het water in. Het geheel was leuk opgezet en de apen hadden echt de ruimte om rond te lopen.