Back in the USA

Zondag 25 april en maandag 26 april 2010 – Na twee weken in Nederland te zijn geweest, zijn we weer terug in de USA voor het vervolg van onze reis. De vlucht naar New York is na een moeizame start vlotjes verlopen. Vanwege de problemen met de vulkaanuitbarsting de afgelopen week was ook onze vlucht gewijzigd. In plaats van met de KLM vlogen we met Delta Airlines. Door het overboeken hiervan hadden we, blijkbaar, nieuwe ticketnummers gekregen en de match tussen de oude en nieuwe nummers was niet helemaal goed gegaan. Daarnaast waren er ook problemen met de computersystemen tussen KLM en Delta, dus de chaos was nagenoeg compleet. Hoewel het behoorlijk wat moeite kostte werd het uiteindelijk opgelost en konden we door naar de gate en bijna meteen aan boord gaan. Gelukkig waren we bijtijds naar Schiphol gegaan!

Eenmaal in New York konden we de auto die we gehuurd hadden op gaan halen. Na onze ervaringen in Miami waren we deze keer extra alert op de formulieren die we moesten tekenen. Ook hier zaten wat foutjes, maar die werden meteen rechtgetrokken. Wel probeerde de verkoper ons uiteraard een luxere (en dus duurdere) auto aan te smeren. Maar de bestelde Pontiac G6 (of soortgelijk) was voor ons goed genoeg. Ook werd er weer een poging gedaan een uitgebreidere verzekering af te sluiten, maar gezien onze ervaringen hebben we dat ook niet gedaan. Wel hebben we een soort ANWB assistentie afgesloten. Met 10.000 km op de weg in het vooruitzicht kan dat wel eens van pas komen. Hoewel we dat natuurlijk liever niet hebben… Net als in Miami bleek ook nu weer dat ze geen auto’s meer hadden staan van het door ons bestelde type. Vandaar de vraag of we een upgrade wilden! Deze keer hadden we geluk: we kregen de upgrade (normaal zo’n $600,00) nu ook, maar dan gratis! We rijden dan nu ook met een Dodge Charger SXT uit 2010!

Helaas is het weer wat minder. Vandaag hebben we de hele dag regen gehad, en de vooruitzichten zijn voor de komende 2 dagen niet veel beter. Een kleine troost is dat we in dit gedeelte niet al te veel gepland hebben staan, maar het blijft jammer, want het ziet er hier toch wel mooi uit.