Myakka River State Park

Woensdag 31 maart 2010 – Vandaag zijn we op zoek gegaan naar de Amerikaanse zeearend, maar om op de zaken vooruit te lopen: we hebben er geen gevonden. Helaas, maar we zijn nog wel wat langer in de USA, dus kansen genoeg!

De plaats voor onze zoektocht was deze keer het “Myakka River State Park” in de omgeving van Sarasota. Ook dit park is een combinatie van verschillende gebieden; wetlands, prairies, boomeilanden en bossen. Tevens loopt er een rivier door het park en zijn er twee ondiepe meertjes. Deze variatie in landschap trekt dan ook een diversiteit aan dieren aan. Op de lijst van aanwezige vogels staan ruim 250 soorten, waarvan de helft ook daadwerkelijk in het park nestelt. Daarnaast ontbreken uiteraard de alligators ook niet.

Een heel bijzonder dier dat we zagen was een gordeldier. Om precies te zijn een negenbandgordeldier. Dit is de enige soort die in de Verenigde Staten voorkomt. Bij deze soort bestaat het pantser op zijn rug uit acht tot tien (meestal negen) gordels. Het pantser wordt gevormd door verbeende huidschilden. Een heel apart beestje om te zien.

Zoals gezegd hebben we geen zeearend gezien, maar werden we wel “getrakteerd” op een aantal rondvliegende en vissende visarenden. We zagen er zelfs een succesvol een vis uit het water halen. Geweldig om te zien.

Echt veel hebben we niet gedaan, anders dan wat rondrijden, rondlopen en genieten van de omgeving. Met al de variaties in de omgeving verveelt dat geen moment.

Morgen gaan we verder, richting Orlando, er iets voorbij om precies te zijn. We zullen 2 dagen in Titusville blijven om het Kennedy Space Centre te gaan bezoeken.