Shopping in NYC

Woensdag 7 april 2010 – Tsjee, wat is New York een grote stad zeg! Nadat we gisteren met de Subway een stukje gedaan hebben, besloten we vandaag wat dichter “bij huis” te blijven. Er is genoeg te zien en te doen, dus vervelen zullen we ons niet. Het merendeel zal wel shoppen worden, want een van de bezoeken die gepland staan is aan B&H Foto, welke beweren de grootste winkel van Amerika te zijn. En volgens mij klopt dat wel aardig. Twee verdiepingen, elk ter grootte van een voetbalveld, met alles wat maar te koop is op het gebied van foto, video, computer en home-entertainment. Alles gerangschikt op soort artikel. Voor elk bekend merk camera, om maar een voorbeeld te noemen, was er een aparte verkoopstand waar zo’n 5 verkopers stonden. Ze hadden voorzover ik kon zien ook elk type camera dat maar leverbaar is. En zo ging het maar door; een fototas nodig? Keuze genoeg. Een statief nodig? Noem maar op welk merk, ze hadden het. En dan heb je het over de bekende en betere merken, niet allerlei prulspul. Zelfs al zou je alleen maar wat rond willen kijken, dan kun je je daar de hele dag wel bezighouden. Waarschijnlijk hebben kledingzaken hetzelfde effect op de meeste vrouwen, bedenk ik me nu…;-) Na hier zo’n 1,5 uur te hebben gewinkeld, ik kon natuurlijk niet met lege handen weggaan, zijn we verder gegaan. Overigens liggen de prijzen hier een heel stuk lager dan in Nederland, zo’n 25 – 30%. Op muziek CD’s scheelt het zo’n 50%. Hoewel het wat moeite kostte vonden we uiteindelijk een zaak die CD’s verkocht en daar hebben we CD gekocht die in Nederland pas op 23 april uitgebracht wordt. Prijs omgerekend: € 9,00. Prijs in Nederland (voorverkoop): € 19,99. De moeite waard dus.

Verder zijn we ook nog “Macy’s” binnengelopen. Dit is een warenhuis vergelijkbaar met de Bijenkorf in Nederland; 7 verdiepingen, ook elk weer ter grootte van een voetbalveld. Van die 7 zijn er 5 verdiepingen met dameskleding! Herenkleding? Sorry meneer, dat verkopen wij niet… Ongelooflijk hoe veel ze daar hebben en verkopen. De Macy’s in New York is het grootste warenhuis ter wereld hebben we ergens gelezen. Mochten ze ondertussen de grootste niet meer zijn, dan zijn ze zeker een goede tweede.

Zo hebben we de hele dag een beetje winkel in, winkel uit gelopen. Af en toe een bakkie koffie, Starbucks uiteraard, en weer verder. De Starbucks filialen zitten hier ook zowat op iedere straathoek en ze zijn altijd en overal vol met mensen. En alhoewel je in de rij moet staan voor je bestelling gaat het ook altijd weer supersnel en heb je zo je portie cafeïne weer te pakken, al dan niet met een plak cake of een gebakje erbij. Lekker hoor!

Morgen, 8 april, wordt weer een reisdag. Zoals we al meldden, gaan we een 2-tal weken terug naar Nederland om wat dingetjes te regelen. Het zal dan ook even wat stiller worden voor wat berichtjes. We gaan wel de eerste foto’s van de USA online zetten, maar dat kan een paar dagen op zich laten wachten.