van Miami naar New York

Zaterdag, 3 april 2010 en zondag 4 april 2010 – Vanmorgen zijn we weer richting Miami vertrokken en zo rond de middag daar aangekomen. Zo zijn we weer bij het begin van onze rondreis door Florida aangekomen. Na de koffers bij het hotel afgegeven te hebben, zijn we de huurauto in gaan leveren. Dit ging echt heel erg snel. Het was er erg druk, maar we waren binnen 15 minuten weer weg. We hebben voor een hotel gekozen dat dichtbij de autoverhuurder en het vliegveld ligt en we konden dan ook te voet naar het hotel. Het hotel was iets duurder dan de Super8 hotels waar we tot nu toe in verbleven, maar hiervoor kregen we dan ook wel iets meer luxe. Op zondagochtend zijn we om 5.00 uur opgestaan, want we moesten om 6.00 uur met de shuttle naar het vliegveld. We hebben een vlucht naar New York geboekt met een tussenlanding in Charlotte. Een vlucht met tussenlanding is goedkoper dan een rechtstreekse vlucht, maar je bent wel zowat de gehele dag onderweg. Zo rond 14.00 uur zijn we in New York aangekomen. Vanuit het vliegtuig hadden we al een mooi uitzicht op New York. Vanaf het vliegveld hebben we er voor gekozen om een taxi te nemen naar het hotel. En dat was een behoorlijk wilde rit. Later zagen we een t-shirt met de tekst “I survived a NY Yellow Cab drive” en dat zegt het helemaal. Jeetje wat rijden ze hier wild, dan weer links dan weer rechts (rechts inhalen mag hier gewoon). Ook wordt er veel getoeterd als iemand niet snel genoeg doorrijdt. En dan was de achterbank ook nog heel erg glad, zodat we van links naar rechts schoven. Ik was in ieder geval blij dat we er waren. Na ingecheckt te hebben zijn we nog even wat gaan wandelen en gegeten.

Maandag, 5 april 2010 – Ons hotel ligt aan 31st Street en dat blijkt dus zowat midden in het centrum van Manhattan te zijn. Vanmorgen zijn we eerst naar het Empire State Building gewandeld. Hier kun je op naar het zogenaamde Observatory. Je staat dan buiten op de 86e verdieping en kunt rondom de toren lopen en zo heel New York zien. Het was er een drukte van jewelste, maar zoals we al vaker gezien hebben, was het ook hier weer superstrak geregeld en liep alles op rolletjes. De lift naar de 80ste verdieping deed er ongeveer 1 minuut over! Daarna moesten we met een andere lift naar de 86ste – zo’n 320 meter hoog – om op de promenade te komen. Alles is heel goed afgeschermd met gaas en je hebt er echt een prachtig uitzicht. Het Empire State Building is gebouwd naar aanleiding van een “competitie” tussen Walter Chrysler (van de Chrysler Corporation) en John Raskob (oprichter van General Motors). Het doel van de competitie was om te zien wie het eerst het hoogste gebouw ter wereld kon bouwen. Om de strijd te winnen zocht John Raskob in 1929 een groep investeerders bij elkaar en samen hebben zij de opdracht gegeven tot de bouw van deze wolkenkrabber. Op 22 januari 1930 kon al worden begonnen met de bouw van de 381 meter hoge toren en mede door de gedrevenheid van de bouwvakkers was het gebouw al klaar op 1 mei 1931, dit was ruim voor de geplande datum. Op diezelfde dag opende toenmalig president Herbert Hoover het gebouw door vanuit zijn kantoor in Washington D.C.) op een knop te drukken waardoor de lichten van het Empire State Building aan gingen. Het Empire State Building is ook erg bekend vanwege de film King Kong.

Hierna zijn we doorgelopen richting 42nd Street. In deze straat vind je heel veel winkels en is ook Times Square. Overal waar je kijkt, zie je neonverlichting en reclameborden. Een gedeelte van de straat op Times Square is autovrij en daar zijn dan ook terrasjes. Echt een heel gezellig centrum. Na de nodige foto’s genomen te hebben zijn we weer verder gewandeld naar Central Park. Dit park is echt heel erg groot, zo’n 341 hectare en we zijn dan ook niet helemaal tot het einde gelopen. Omdat het 2e Paasdag was vandaag was het ook hier erg druk. Overigens komen er jaarlijks zo’n 25 miljoen bezoekers naar het park, dus dat het druk was is niet zo vreemd. Daarna zijn we op ons gemak weer richting hotel gelopen. Onderweg kwamen we nog voorbij Madame Tussauds waar Samuel L. Jackson buiten gezet was. Natuurlijk wilde hij graag met ons op de foto dus dat konden we niet weigeren……..