Badlands

Dinsdag 12 mei 2010 – Na gisteren afscheid genomen te hebben van Dave & Jolene, zijn we doorgereden op onze tocht naar het (wilde) westen. Tijdens ons verblijf hadden we de nodige tips gekregen, onder andere van Greg, een van de vrienden die op zondag langskwam. Hij gaat geregeld kamperen in de Black Hills en omgeving. Hij gaf al aan dat de eerste paar hondere kilometer, behalve landschap, niet erg veel te bieden hebben. Er waren wel een paar stops die we “moesten” doen, omdat we er toch waren, maar het waren zoals ze dat noemden “cheesy places”. De eerste plaats die we tegenkwamen was het “Corn Palace” in Mitchel. Dit is een evenementenhal die elk jaar, aan de buitenkant, voorzien wordt van tekeningen gemaakt van maisplanten en kegels. Knap gemaakt, maar smaken verschillen zullen we maar zeggen.

Daarna zijn we gestopt bij het Pioneer Automuseum,een bonte verzameling van auto’s, tractoren, oude gebouwen en allerlei prullaria. Er stonden zo’n 250 auto’s in zeer goede staat daterend van 1930 tot 1980. Bijzonder om te zien waren een auto helemaal gemaakt van hout en een camper uit 1921! Ook Ford Mustang mocht niet ontbreken in de vorm van onder andere een Shelby uitvoering uit 1977, een zeldzame auto.

Na het bezoek hier kwamen we in de “Badlands”, waar we van de snelweg gegaan zijn om, op advies van Greg, de Badlands loop te volgen. En dat was de moeite meer dan waard. Een schitterend gebied wat ons een beetje deed denken aan Bryce Canyon. Ook hier zagen we namelijk de uitgesleten zandsteenrotsen met de verschillende kleurlagen. Hoewel het weer niet echt meewerkte, het regende het grootste gedeelte van de dag en er stond een koude wind, zijn we toch vaak gestopt om te kijken, te genieten van het uitzicht en foto’s te maken. We kwamen ook langs een groot gebied waar prairiehonden aan het spelen en graven waren. Grappige beestjes om te zien. Ook zagen we een aantal gaffelbokken lopen en kwamen we kudde dikhoornschapen tegen. Eindelijk weer eens wat natuur!

De laatste stop was in het plaatsje Wall voor een stop bij de “Wall Drugstore”. Oorspronkelijk een apotheek, is het uitgegroeid tot een van de grootste toeristenattracties in de omgeving.