Een rondje door Teton NP

Vrijdag, 21 mei en zaterdag 22 mei 2010 – Vandaag hebben de dag in Grand Teton National Park doorgebracht. We zijn via een zij-ingang naar binnen gegaan en na zo’n paar 100 meter zagen we al gelijk een white tail deer staan. Niet veel verder zagen we een aantal mensen aan de kant van de weg staan met een camera druk foto’s te maken. Toen we uitgestapt waren bleek er in de boom een nest met 2 jonge “great horned owls” oftewel Amerikaanse oehoes te zitten. Met een grootte van 43-55 cm is de oehoe één van de grootste uilensoorten. ’s Nachts gaat deze soort op jacht. De grootte van de prooi varieert van grote insecten tot zelfs konijnen.

Verder hebben we nog een coyote gezien en (weer) de nodige bizons. Tijdens een tussenstop bij het Jackson Lake zagen we nog een Amerikaanse zeearend overvliegen. In het meer zwommen ook een aantal bevers. Op de terugweg zagen we ook nog een eland. Kortom heel veel dierenleven en de omgeving was ook echt prachtig.

Zo rond een uur of 3 waren we weer terug in de inn en hebben we onze route verder uitgezet. In tegenstelling tot een hotel was de inn veel gezelliger. We hebben in de eetkamer gezeten en Beth (de assistent manager) had lekkere chocolatechip koekjes gebakken. Na het verder plannen van de route zijn we nog even het stadje in geweest en een fotogallerij bezocht van Thomas Mangelsen, een wildlife fotograaf.

Vanmorgen, zaterdag was het helemaal wit buiten. Het had weer gesneeuwd. Onze volgende bestemming is Provo. Niet dat daar iets te doen is, maar we hebben dit stadje uitgezocht om te overnachten. Het plan is namelijk om verder naar het zuiden te gaan en wel naar Utah om een aantal verschillende nationale parken te bezoeken. Amerika is nu eenmaal erg groot en dus is de afstand te groot om in een dag te rijden, vandaar de overnachting in Provo. De hele dag dus in de auto. Onderweg zijn we nog wel even langs het plaatsje “Cora” gereden. We zagen dit toevallig op de kaart staan en dus hebben we onze route een klein beetje verlegd om even langs “Cora” te gaan. Het is een heel klein plaatsje van zo’n 100 inwoners. Wel heel apart om een bord langs de kant van de weg te zien staan met je naam er op!