Mackinac

Maandag 3 mei en dinsdag 4 mei 2010 – Vanuit Bay City, waar Jason en Andra wonen, zijn we maandag doorgereden naar Mackinac City, bovenin de Upper Peninsula van Michigan.

Mackinac City heeft, samen met Mackinac Eiland een behoorlijk rijke geschiedenis. Makinac City was in de 17e eeuw een belangrijk centrum voor de bonthandel in de regio. Nadat eerst de Fransen daar een Fort hadden is dit later overgegaan in Britse handen. Echter, nadat de bonthandel nagenoeg doodgebloed was, alle pelsdieren waren op een gegeven moment verdwenen, besloten de Britten op het naastgelegen eiland een Fort te bouwen, wat strategisch gezien ook beter was.

Dinsdag hebben we de ferry genomen naar het eiland. Het eiland is sinds 1895 een State park. Alle gebouwen die in het Fort staan zijn dan ook nog de originele gebouwen die daar neergezet zijn. Uiteraard is er het nodige gerestaureerd in de loop der tijd en aangepast aan de moderne tijd, maar het hele Fort ademt nog de sfeer van vroeger uit. Ook worden er om het half uur demonstraties gegeven van het afschieten van een kanon en het schieten met geweren uit die tijd. Aansluitend aan zo’n demonstratie is er de gelegenheid een rondleiding te volgen waar meer verteld wordt over de geschiedenis van het Fort en z’n omgeving.

Na deze bezichtiging hebben we nog een wandeling gemaakt over het eiland en door het stadje. Het was overal nog erg rustig, het seizoen was nog niet echt begonnen, maar dat was voor ons niet echt een probleem.

Wat ook leuk was, is het feit dat er op het eiland geen auto’s mogen komen. Dit is al zo sinds de uitvinding van de automobiel. Er is ooit 1 auto op het eiland geweest, maar door het lawaai dat deze maakte zijn er 7 paarden dodelijk verongelukt en is er veel schade aangericht. Hierna werden auto’s definitief verbannen van het eiland.