Rocky Mountain NP

Woensdag 25 mei en donderdag 26 mei 2010 – Zoals we al aangaven hebben we op woensdag alleen maar kilometers gemaakt om de volgende dag op ons gemakje het “Rocky Mountain National Park” te gaan bekijken.

Het Nationaal Park Rocky Mountain is gelegen in het noorden van de staat Colorado in de Verenigde Staten.

Het Nationaal Park Rocky Mountain bezit majestueuze berggezichten, gevarieerde klimaten en omgevingen – van bossen tot bergtoendra – en makkelijk te bereiken wandelroutes en kampplaatsen. In het park liggen de bronnen van de Colorado rivier. Het park ligt ten noordwesten van Boulder (Colorado) in de Colorado Rockies. Het park is omgeven door het Roosevelt National Forest in het noorden en het oosten, Routt National Forest in het noordwesten, en Arapaho National Forest in het zuidwesten. De hoogste berg is Longs Peak met een hoogte van 4345 m.

Het park telt vijf bezoekerscentra. Het hoofdkwartier, Beaver Meadows Visitor Center, is een National Historic Landmark, ontworpen door de Frank Lloyd Wrightdoor School of Architecture te Taliesin West

Het park wordt doorkruist door drie wegen, U.S. Highway 34 en 36, en de Colorado State Highway 7. State Higway 7 loopt over een afstand van minder dan een mijl door het park, maar geeft toegang tot het Lily Lake Visitor Center. Highway 36 komt het park binnen vanuit het oosten waar het na enkele kilometers aansluit bij Highway 34. Deze weg is tevens gekend als de Trail Ridge Road doorheen het park, gaat hij van de stad Ested Park, Colorado, in het oosten naar Grand Lake, Colorado, in het zuidwesten. De weg gaat boven de 3700 meter en is door sneeuwval in de winter gesloten.

Het park herbergt een ruime variatie aan wild. Haviken, arenden, zwarte beren, coyote’s, muildierherten, poema’s, dikhoornschapen en elanden worden er aangetroffen.

De “Trail Ridge road” wordt vaak beschreven als de mooiste snelweg van heel de Verenigde Staten. En dat wilden we wel eens zien. Deze weg loopt van west naar oost (en terug uiteraard) en we hadden voor de volgende dag een hotel geboekt aan de andere kant.

Helaas bleek bij het bezoekerscentrum dat de weg nog niet helemaal open was! Dat zou pas op vrijdag gebeuren, ALS het weer meezat. Bovenop de bergen (en de weg) lag nog een behoorlijk pak sneeuw. In de winter kan daar namelijk zo’n 7 meter vallen. Alle sneeuw was dan ook niet geruimd, temeer daar we vorige week nog een behoorlijke bui hebben gehad, zoals we al vertelden.

We konden hem ongeveer 10 kilometer volgen, meer niet, en dat hebben we dan ook gedaan. Dit park is weer heel anders dan de vorige twee parken die we bezocht hebben. Veel groener en daardoor ook veel meer, en ander, dierenleven. We hebben vandaag voornamelijk elanden gezien, maar morgen hebben we nog een volle dag om rond te rijden, te wandelen en te genieten.

Om nu aan de andere kant van het park te komen, moeten we er helemaal omheen rijden. Een omweggetje van zo’n 4 uur. Niets aan te doen. Hopelijk is de weg vrijdag wel open en kunnen we hem op het vervolg van de route zien.