Rondje park

Donderdag 27 mei en vrijdag 28 mei 2010 – Na de noodgedwongen omweg gisteren, kunnen we vandaag gaan toeren in het “Rocky Mountain NP”. Onze eerste stop is, zoals altijd, het bezoekerscentrum om te informeren of er nog meer wegen afgesloten zijn en of ze nog tips hebben waar we wellicht iets bijzonders kunnen zien. Buiten de “Trail Ridge Road” bleken alle andere wegen gewoon open te zijn. Nu zijn er dat niet zo heel veel, maar we konden op veel plaatsen stoppen om even de benen te strekken en een klein wandelingetje te maken.

En ook dan zie je best wel leuke dingen. Zo zagen we een hele hoop “Wyoming groundsquirrels” (een soort marmot) rondrennen en spelen. Ook de eekhoorns waren alweer volop bezig met het verzamelen van voedsel. En, heel bijzonder vonden we, zagen we een paar kolibries rondvliegen. Maar wat zijn die vogeltjes snel zeg! Fotograferen lukte niet echt, voor de camera scherpgesteld was vlogen ze alweer een stuk verder.

Ook zagen we weer de nodige wapiti’s rondlopen, waaronder een moeder met jong. Dit is het eerste wapitijong dat we gezien hebben. Er zullen er vast nog wel meer zijn. In het park zijn gedeeltes afgezet om te voorkomen dat de wapiti’s daar komen, zodat de begroeiing zich kan herstellen en weer andere dieren aan kan trekken. In het park zouden wel beren moeten zitten, maar waarschijnlijk niet meer dan 20-25. Onvoldoende om de wapitipopulatie op peil te houden. Verder zijn er geen roofdieren in het park die de wapiti als prooi hebben.

Vrijdag bleek de “Rail Ridge Road” weer open te zijn. En omdat het ook nog het “Memorial Day” weekend is, was het behoorlijk druk op de weg. En het is inderdaad een schitterend stukje snelweg. Hoewel er nog heel veel sneeuw lag kunnen we ons wel voorstellen dat het in de zomer en herfst helemaal een mooi zicht is. De moeite van het wachten meer dan waard dus.